Vesti > Svet

Patrijarh Porfirije OSVEŠTAO hram Svete Trojice u Resistenciji u Argentini

Povodom dolaska patrijarha srpskog u Argentinu u petak je služena svečana doksologija (molitva) u manastiru Svetog Save u Buenos Ajresu

Izvor: K1info/Tanjug

05/11/2023 > 22:51

podeli vest:

Patrijarh Porfirije OSVEŠTAO hram Svete Trojice u Resistenciji u Argentini
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Srpski patrijarh Porfirije služio je danas čin osvećenja hrama Svete Trojice u Resistenciji, u argentinskoj provinciji Čako.

Sasluživali su episkopi niški Arsenije, buenosajreski i južno-centralnoamerički Kirilo, dalmatinski Nikodim, budimljansko-nikšićki Metodije i remezijanski Stefan, uz molitvenom učešće blagočestovog naroda, saopšteno je iz SPC.

Ranije je SPC saopštila da je patrijarh Porfirije razgovarao u petak u Buenos Ajresu sa biskupom Miroslavom Admačukom, apostolskim nuncijem u Argentini, i Arhiepiskopom buenosajreskim Horheom Garsijom Kuervom.

Povodom dolaska patrijarha srpskog u Argentinu u petak je služena svečana doksologija (molitva) u manastiru Svetog Save u Buenos Ajresu, a patrijarh je tom prilikom apelovao da je potrebna molitva za sve ljude sveta, za mir u svetu, mir koji je širom planete danas ugrožen, pominjući pritom Ukrajinu, Palestinu i Izrael.
 

Ostavite komentar