Vesti > Svet

Ministri spoljnih poslova ARAPSKIH ZEMALJA sutra na samitu sa Blinkenom

Ministri će razgovarati i o posledicama rata i načinima da se okonča ''opasno pogoršanje koje ugrožava bezbednost čitavog regiona''

Izvor: K1info/Tanjug

03/11/2023 > 21:17

podeli vest:

Ministri spoljnih poslova ARAPSKIH ZEMALJA sutra na samitu sa Blinkenom
Foto: Tanjug/AP


U prestonici Jordana Amanu sutra će biti održan samit šefova diplomatija arapskih zemalja i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o ratu između palestinske militantne grupe Hamas i Izraela, saopšteno je iz kabineta ministra spoljnih poslova Jordana Ajmana Safadija.

Na samitu će učestvovati ministri spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara i Egipta, kao i generalni sekretar Izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije Husein al-Šeik, prenosi Tajms of Izrael.

Arapski ministri će prvo imati međusobni sastanak, posle čega će im se pridružiti i Entoni Blinken, kada će razgovarati o hitnom prekidu vatre i hitnu isporuku pomoći u Pojas Gaze, navodi se u saopštenju Safadijevog kabineta.

Foto: Tanjug/AP

 

Pored toga, ministri će razgovarati i o posledicama rata i načinima da se okonča ''opasno pogoršanje koje ugrožava bezbednost čitavog regiona''.
 

Ostavite komentar