Vesti > Svet

Izrael prešao u novu FAZU rata proziv HAMASA: Izdato HITNO UPOZORENJE CIVILIMA

Galant je poručio da se Vojska Izraela i u drugim delovima zemlje priprema da odbrani izraelske građane i da zaštiti njihovu bezbednost

Izvor: K1info/Tanjug

28/10/2023 > 15:43

podeli vest:

Izrael prešao u novu FAZU rata proziv HAMASA: Izdato HITNO UPOZORENJE CIVILIMA
Foto: Tanjug/AP Photo/Hatem Ali


Ministar odbrane Izraela Joav Galant izjavio je danas da je Izrael "prešao u novu fazu" u ratu protiv Hamasa nakon što su kopnene snage izvršile pritisak na Pojas Gaze i bombardovale terorističke ciljeve tokom noći.

- Zemlja u Gazi se tresla. Napadali smo po zemlji i ispod zemlje, napadali smo terorističke operativce svih rangova, na svim mestima. Izdata je jasna komande našim snagama: operacija se nastavlja dok se drugačije ne naredi - navodi se u saopštenju iz Galantovog  kabineta, prenosi Times of Israel.

Galant je poručio da se Vojska Izraela i u drugim delovima zemlje priprema da odbrani izraelske građane i da zaštiti njihovu bezbednost.

- To radimo na severu, u centru, to radimo svuda - poručio je ministar odbrane Izraela.

Galantove izjave prenete su nakon sastanka koji je održao sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima, uključujući vrh vojske i službe Šin Bet i Mosad. 

Foto: Tanjug/AP

 

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari izdao je danas molbu stanovnicima severa Pojasa Gaze da se odmah premeste na jug, preneo je BBC.

U objavi na društvenoj mreži X (Twitter), Hagari je rekao da će stanovnici moći da se vrate u svoje domove kada se "intenzivna neprijateljstva okončaju".

On je dodao da je Hamas stavio živote stanovnika u opasnost, tako što je postavio oružje u naseljena mesta, kao i da Izrael neće zaboraviti brutalne napade 7. oktobra na jug Izraela.

- Rok vam ističe. Pomerite se južno radi vaše bezbednosti -  rekao je Hagari.

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći ušla u severni deo Pojasa Gaze i proširila vojne operacije u toj opkoljenoj palestinskoj enklavi.
 

Ostavite komentar