Vesti > Svet

Čudo na PACIFIKU: Pronađen RIBAR nestao pre 2 nedelje, za sve vreme POJEO SAMO JEDNOG LOSOSA

Američka Obalska straža u četvrtak je saopštila da obustavlja potragu. Drugi mornar koji bio na ribarskom brodiću i dalje vodi kao nestao

Izvor: K1info/Tanjug

28/10/2023 > 12:51

podeli vest:

Čudo na PACIFIKU: Pronađen RIBAR nestao pre 2 nedelje, za sve vreme POJEO SAMO JEDNOG LOSOSA
Foto: Twitter screenshot


Ribar koji se vodio kao nestala osoba skoro pune dve nedelje pronađen je živ u splavu za spasavanje u vodama severnog Pacifika, oko 110 kilometara od zapadne obale SAD.

Ribara je u četvrtak pronašao brod "Gud Samaritan" (Dobri Samarićanin) u vodama severozapadnog Pacifika, saopštila je američka

Obalska straža koja je dan ranije obustavila potragu za nestalima sa ribarskog brodića, prenosi BCC.

Kanadski spasioci koji su pronašli brodolomnika potvrdili su za britanski javni servis da je izgubljeni ribar uspeo da upeca i pojede jednog lososa da bi preživeo.

Brodolomnik, čije ime nije objavljeno, napustio je, zajedno sa još jednim mornarom, luku Grej Harbor u državi Vašington 12. oktobra na svom brodiću "Ivning", dugom oko 13 metara.

- U daljini sam video nešto što je ličilo na splav za spasavanje, zatim sam proverio dvogledom, a onda sam ispalio signalnu raketu - objavio je na društvenim mrežama jedan od spasilaca.

Američka Obalska straža u četvrtak je saopštila da obustavlja potragu, iako se drugi mornar koji bio na ribarskom brodiću i dalje vodi kao nestao. Taj slučaj je "i dalje pod istragom".
 

Ostavite komentar