Vesti > Svet

Preminula IRANSKA TINEJDŽERKA povređena u incidentu zbog nenošenja HIDŽABA

Misterija je šta se dogodilo Armiti Geravand u nekoliko sekundi nakon što je ušla u vagon metroa

Izvor: K1info/Tanjug

28/10/2023 > 11:57

podeli vest:

Preminula IRANSKA TINEJDŽERKA povređena u incidentu zbog nenošenja HIDŽABA
Foto: Tanjug//Iranian state television


Iranska tinejdžerka Armita Geravand, koja je povređena u nerazjašnjenom incidentu zbog nenošenja hidžaba, preminula je posle višenedeljne kome, preneli su danas iranski državni mediji.

Smrt mlade Geravand usledila je nakon višenedeljne kome, u bolnici, u Teheranu i godinu dana od smrti 22-godišnje Mahse Amini koja je pokrenula proteste širom Irana, preneo je AP.

Povreda Armite Geravand 1. oktobra u teheranskom metrou, a sada i njena smrt, prete da ponovo zapale gnev naroda u Iranu, posebno zbog toga što žene i u Teheranu i drugim delovima zemlje i dalje prkose zakonu o obaveznom nošenju hidžaba, nezadovoljne iranskom teokratskom vlašću.

Misterija je šta se dogodilo Armiti Geravand u nekoliko sekundi nakon što je ušla u vagon metroa.

Njena je prijateljica rekla iranskoj državnoj televiziji da je Geravandova udarila glavom o platformu stanice, na video snimku nepoznata osoba je blokirala mesto na kojem se nalazila tinejdžerka, a samo nekoliko sekundi kasnije, njeno nepomično telo je odneto.

Izveštaj iranske državne televizije nije uključivao nijedan snimak iz samog voza i nije ponudio nikakvo objašnjenje zbog čega video nije pušten, iako je većina vagona u teheranskom metrou pokrivena CCTV kamerama, koje nadziru pripadnici obezbeđenja.

Roditelji tragično nastradale tinejdžerke pojavili su se na državnim medijima rekavši da su problem sa krvnim pritiskom, pad ili možda i jedno i drugo doprineli (kobnoj) povredi njihove kćerke.

Iranski aktivisti u inostranstvu tvrde da je Geravand možda gurnuta ili napadnuta, jer nije nosio hidžab.


 

Ostavite komentar