Vesti > Svet

IZRAEL kritikovao RUSIJU: Hamas je TERORISTIČKA organizacija gora od ISIS-a

Predstavnici palestinskog pokreta Hamas borave u poseti Moskvi

Izvor: K1info/Tanjug

26/10/2023 > 22:30

podeli vest:

IZRAEL kritikovao RUSIJU: Hamas je TERORISTIČKA organizacija gora od ISIS-a
Foto: Tanjug/AP Photo


Ministarstvo spoljnih poslova Izraela kritikovalo je danas Rusiju što je ugostila lidere palestinske militantne grupe Hamas i pozvalo Moskvu da ih odmah protera.

- Hamas je teroristička organizacija gora od ISIS-a - napisao je na platformi X (Twitter) portparol ministarstva Lior Hajat. 

Hajat je istakao da zbog toga Izrael posetu visokih zvaničnika Hamasa Moskvi vidi kao podršku terorizmu i legitimizaciju zločina te militantne grupe, preneo je "Times of Israel".

Hajat je naveo da su ruke visokih zvaničnika Hamasa umrljane krvlju više od 1.400 Izraelaca, kao i da su odgovorni za otmicu više od 220 Izraelaca, uključujući bebe, decu, žene i starce.

Predstavnici palestinskog pokreta Hamas borave u poseti Moskvi, saopštila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. 

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS via AP

 

- Mogu da potvrdim da su predstavnici palestinskog pokreta Hamas u poseti Moskvi. Što se tiče njihovih sastanaka, obaveštavaćemo vas - rekla je Zaharova novinarima, a prenosi TASS. 

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova i specijalni izaslanik ruskog predsednika za Bliski istok i Afriku Mihail Bogdanov, najavio je danas da će palestinski lider Mahmud Abas uskoro doputovati u posetu Moskvi kako bi razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ostavite komentar