Vesti > Svet

Opljačkani GROBOVI ukrajinskih PALIH VOJNIKA: Nećete verovati ko su LOPOVI i policija se IZNENADILA

Poštovani roditelji, odgajajte svoju decu, dajte im vremena i interesujte se kako provode svoje slobodno vreme, piše u saopštenju policije

Izvor: K1info

06/10/2023 > 13:19

podeli vest:

Opljačkani GROBOVI ukrajinskih PALIH VOJNIKA: Nećete verovati ko su LOPOVI i policija se IZNENADILA
Foto: Unsplash.com


Policija u Kijevu razotkrila je osmoro dece koja su pljačkala grobove palih vojnika na groblju Berkovec.

Dečaci i devojčice uzrasta 11 do12 godina uzimali su iz grobova spomen-predmete: zastave, ševrone, narukvice...

Protiv roditelja su podnete administrativne prijave, a sa decom je obavljen preventivni rad, saopštila je Nacionalna policija, a prenosi Ukrajinska pravda.

- Čim je policija primila dojavu o deci koja su pljačkala grobove heroja, na lice mesta izašli su policajci za maloletnike - navodi se u saopštenju.

Policajci su obavešteni da se deca stalno zabavljaju na groblju Berkovec i da pljačkaju groblja.

Deca su takođe pila alkohol i pušila, a na primedbe drugih ljudi, agresivno su se "agresivno izražavala".

- Policija je brzo uspela da identifikuje osam dečaka i devojčica, rođenih 2010. i 2011. godine. Zajedno sa roditeljima privedeni su u policijsku stanicu, gde su protiv roditelja podnete administrativne prijave - navodi se u saopštenju.

Policija je pronašla deo ukradenih stvari, koje će biti vraćene porodicama poginulih heroja. U saopštenju se ističe da će u preventivni rad sa tinejdžerima biti uključeni predstavnici socijalnih službi i obrazovnih ustanova.

- Umesto zaključaka i pouka, jednostavno apelujemo na roditelje. Poštovani roditelji, odgajajte svoju decu, dajte im vremena i interesujte se kako provode svoje slobodno vreme - zaključuje se u saopštenju policije.

Ukrajinski mediji prethodno su pisali o tinejdžerima u Odesi, koji su se pod dejstvom alkohola snimali na Aleji palih boraca, zbog čega je policija pokrenula istragu. 
 

Ostavite komentar