Vesti > Svet

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Učitelj UDARAO U GLAVU i nosio za noge AUTISTIČNO DETE, direktor tvrdi - DOVEO GA JE U RED

Snimak nasilja nad dečakom pojavio se na društvenim mrežama nakon što su roditelji tražili školi da dostavi sve snimke sigurnosnih kamera

Izvor: K1info/mondo.rs

19/09/2023 > 20:54

podeli vest:

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Učitelj UDARAO U GLAVU i nosio za noge AUTISTIČNO DETE, direktor tvrdi - DOVEO GA JE U RED
Foto: printscreen Youtube/ABC7


Roditelji trogodišnjeg autističnog deteta objavili su snimak na kojem se vidi kako zaposleni u obrazovnoj ustanovi udara njihovog trogodišnjeg sina u glavu, a zatim ga nosi naopačke u hodniku držeći ga za noge.

Taneša Lindzi je na svojoj Fejsbuk stranici podelila snimke sa sigurnosnih kamera iz hodnika Centra za rano učenje Rosa Parks u Dejtonu snimljene 21. avgusta.

Ona je rekla da joj je direktor škole u ​​početku rekao da je njenog sina Brajlena zaposleni "doveo u red", ali snimci sigurnosnih kamera pokazuju potpuno drugačiju sliku. Zaposleni je dao otkaz nakon incidenta.

Na snimku se vidi kako Brajlen trči niz hodnik. Zaposleni prvo juri za njim, a zatim ga udari pesnicom u glavu, zbog čega je trogodišnjak pao na zemlju. Zatim zaposleni u školi nosi Brajlena naopačke za članke, prenosi NBC News.

- Direktor nam nije rekao celu istinu. Kao što vidite, bilo je mnogo gore od toga - rekla je Lindzi.

Advokat roditelja Majkl Rajt rekao je da je škola lagala porodicu.

- Oni nisu bili transparentni i moraju da snose odgovornost - rekao je on.

Nisu dobili ceo snimak

Lindzi je izjavila da je morala da pošalje tri mejla školi pre nego što su joj dali snimak. Snimak je dobila tek 11. septembra, tri nedelje nakon incidenta, ali ga nije dobila u celosti.

- Zašto je Brajlen tako bežao od njega? Ne znam. Ne znam jer su odsekli deo snimka - rekla je majka novinarima.

Školski okrug za sada nije objavio ime zaposlenog u školi. Porodica trogodišnjaka zahteva da on bude uhapšen i priveden pravdi.

Ostavite komentar