Vesti > Svet

Bela kuća o SPOSOBNOSTI BAJDENA da se opet kandiduje: 80-e su nove 40-e... DA LI IM IKO VERUJE?

Većina Amerikanaca bi više volela da u trci za predsednika učestvuju osobe koje imaju 75 ili manje godina,

Izvor: K1info/Tanjug

16/09/2023 > 08:34

podeli vest:

Bela kuća o SPOSOBNOSTI BAJDENA da se opet kandiduje: 80-e su nove 40-e... DA LI IM IKO VERUJE?
Foto: Tanjug/AP


Bela kuća je odgovorila na novi krug pitanja o sposobnosti predsednika SAD Džozefa Bajdena da se kandiduje za reizbor s obzirom na njegove godine, rekavši da su "osamdesete nove četrdesete".

Bajden (80), koji je već najstariji američki predsednik, kandidovao se za reizbor 2024. i imao bi 82 godine ako bi pobedio, kada mu počne drugi četvorogodišnji mandat u januaru 2025, preneo je Rojters.

Različite ankete pokazuju zabrinutost birača u vezi sa Bajdenovim godinama i godinama njegovog najvećeg konkurenta republikanskog kandidata, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji ima 77 godina.


Najnovija anketa Reutersa i Ipsosa pokazuje da su Bajden i Tramp izjednačeni na hipotetičkim izborima 2024.

Obojica su dobila po 39 odsto glasova, dok je svaki peti glasač neodlučan.

Većina Amerikanaca bi više volela da u trci za predsednika učestvuju osobe koje imaju 75 ili manje godina, pokazala je anketa koja je ranije urađena.

Upitana da li je predsednik prestar za reizbor, sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer je dobacila: "80-e su nove 40-e, zar niste čuli?"
 

- Iste kritike su izrečene 2019, iste kritike su izrečene 2020, iste kritike su izrečene 2022. i svaki put on je pobedio protivnike - rekla je Žan-Pjer.

Ostavite komentar