Vesti > Svet

Otkrivena UŽASNA ISTINA O SMRTI MALE LENE (10): Prvo je silovao đubretar (25), a potom ubio - DEČAK OD 11 GODINA

Slučaju potresao celu Nemačku, protiv dečaka ne može da se vodi krivični postupak jer je previše mlad

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/09/2023 > 08:32

podeli vest:

Otkrivena UŽASNA ISTINA O SMRTI MALE LENE (10): Prvo je silovao đubretar (25), a potom ubio - DEČAK OD 11 GODINA
Foto: Tanjug/AP


Pet meseci posle smrti male Lene (10) u učeničkom domu Svetog Josifa u Vunzidelu u Nemačkoj, istražitelji su sada sigurni: devojčicu je silovao đubretar Danijel T. (25), a devojčicu je nakon toga ubio dečak (11).

Istražitelji su sada otkrili i detalje o uzroku smrti devojčice. Prema nalazima policije i tužilaštva, dečak je zadavio Lenu. Međutim, on ne može biti kažnjen za zločin jer je premlad.

Posle  saslušanja 130 svedoka, javno tužilaštvo u Hofu sada je podiglo optužnicu protiv Danijela T. za silovanje i provalu.

Javni tužilac Matijas Gers rekao je u utorak da nema dokaza da je on umešan u ubistvo deteta.

Đubretar se sumnjiči i da je od početka 2022. godine provalio u pet građevinskih kontejnera i ukrao građevinsku mehanizaciju.

- Osumnjičeni je u u dom za decu i omladinu ušao 2. aprila 2023. godine kroz otvoreni prozor u kupatilu, gde je slučajno sreo 11-godišnjeg dečaka i kasnije devojčicu koji su tamo živeli. Osumnjičeni je vršio seksualne radnje nad 10-godišnjom devojčicom. Nakon toga je napustio zgradu - rekao je tužilac.

Dečak je ubio malu Lenu nakon svađe.

Prema informacijama Bilda, deca su bila u istoj grupi jer je većina stanara dečjeg doma bila na skijanju. Protiv dečaka, za kojeg se navodi da je i ranije privukao pažnju zbog napada, ne može se voditi krivični postupak.

Tužilac Gers je rekao da je Danijel T. i dalje u pritvoru. On je tokom istrage u velikoj meri priznao zločine za koje je optužen.

Ostavite komentar