Vesti > Svet

Moskva i jutros META DRONOVA, ali je NAPAD OSUJEĆEN: Amerika odmah REAGOVALA

SAD ne podstiču niti omogućavaju napade na teritoriji Rusije, izjavio je portparol američkog Stejt departmenta

Izvor: K1info/Tanjug

23/08/2023 > 07:19

podeli vest:

Moskva i jutros META DRONOVA, ali je NAPAD OSUJEĆEN: Amerika odmah REAGOVALA
Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos


Ruske vojne snage osujetile su rano jutros pokušaj napada dronovima na zgrade u Moskvi, oborivši dve bespilotne letelice u Možajskom i Himkijskom okrugu u Moskovskoj oblasti, a još jedan dron osujećen je sredstvima elektronske borbe i srušio se u zgradu u izgradnji u kompleksu Moskva siti. 

- U noći 23. avgusta, PVO odbrana osujetila je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na Moskvu, u kojem su učestvovale tri bespilotne letlice tipa aviona. Dve bespilotne letelice uništila je PVO iznad Možajskog i Himkijskog okruga, a treći je ometen sredstvima elektronske borbe i srušio se u zgradu u izgradnji u Moskva sitiju - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, a prenosi TASS.

Nije bilo izveštaja o žrtvama, javio je BBC.

Odmah je usledila i izjava portparol američkog Stejt departmenta koji je istakao da SAD ne podstiču niti omogućavaju napade na teritoriji Rusije.

- Na Ukrajini je da odluči kako će se braniti od ruske ofanzive koja je počela u februaru prošle godine - saopštio je portparol i dodao da Rusija u svakom trenutku može da okonča rat povlačenjem iz Ukrajine, prenosi Reuters.

Agencija navodi da SAD, pored toga što od početka rata pružaju podršku Ukrajini u vidu naoružanja i druge vojne opreme, protive se napadima unutar teritorije Rusije.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar