Vesti > Svet

Sportista vozio pijan 250 km/h i UBIO SRPKINJU Tinu: Američki sud mu izrekao mizernu KAZNU

Rags je mogao da se suoči sa više od 50 godina zatvora da je osuđen po svim tačkama inicijalne optužnice

Izvor: K1info/Tanjug

09/08/2023 > 20:16

podeli vest:

Sportista vozio pijan 250 km/h i UBIO SRPKINJU Tinu: Američki sud mu izrekao mizernu KAZNU
Foto: Tanjug/K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal via AP


Američki sudija danas je izrekao osuđujuću presudu bivšem igraču američkog fudbala (NFL) Henriju Ragsu Trećem i kaznio ga na najmanje tri godine zatvora, zbog izazivanja nesreće 2021. godine, u kojoj je smrtno stradala Tina Tintor, izbeglica iz Srbije.

Sudija Dženifer Švarc osudila ga je na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora, sa mogućnošću uslovnog oslobađanja nakon odslužene najmanje tri godine, prenosi New York Times.

Istragom je utvrđeno da je Rags 2. novembra 2021. godine vozio svoj sportski automobil brzinom od preko 250 kilometara na sat, sa 0,16 promila alkohola u krvi, što je dvostruko više od dozvoljene zakonske granice u saveznoj državi Nevadi.

Kao deo sporazuma sa tužilaštvom, Rags se u maju izjasnio krivim u Okružnom sudu u Nevadi po tački za vožnju pod uticajem alkohola, koja je rezultirala smrću Tine Tintor (23) i po tački za ubistvo iz nehata.

Tužilaštvo je odbacilo tri prvobitne optužbe za dva krivična dela koja su Ragsu stavljena na teret u inicijalnoj optužnici - za nesavesnu vožnju i vožnju pod dejstvom nedozvoljenih supstanci koja je dovela do telesnih povreda sa smrtnim ishodom i optužbu za posedovanje oružja pod dejstvom droge ili alkohola.

Foto: tanjug/Steve Marcus Las Vegas Sun via AP

 

Rags je mogao da se suoči sa više od 50 godina zatvora da je osuđen po svim tačkama inicijalne optužnice.

- Nijedna kazna nikada neće vratiti Tinu i njenog psa Maksa, ali se nadamo da će svi izvući pouku iz ove nesreće, tako da nijedna druga porodica ne pati kao mi - navodi se u saopštenju advokata porodice Tintor.

Porodica Tintor, Srbi iz Hrvatske, potvrdila je 2021. godine za britanski Daily Mail da su preživeli rat u Hrvatskoj i došli u SAD kao izbeglice 2001. godine, kada je Tina imala tri godine, a sa Tinom su došli i njen brat Đorđe i majka Biljana (49).

Od nesreće, Rags je bio u kućnom pritvoru pod strogim nadzorom nakon što je položio kauciju od 150.000 dolara, ali vreme u pritvoru neće mu biti uračunato u zatvorsku kaznu.

U udesu je povređena i Ragsova devojka, Kiara Kilgo-Vašington, koja se u trenutku nesreće nalazila na mestu suvozača.

Ostavite komentar