Vesti > Svet

Šta je ovo, UKRAJINCI napadaju MOSTOVE u Hersonskoj OBLASTI: Da li je POČEO glavni talas KONTRAOFANZIVE?

Ukrajinske snage napale su most preko Tonkijevog moreuza, ranjena jedna osoba

Izvor: K1info/Tanjug

06/08/2023 > 17:46

podeli vest:

Šta je ovo, UKRAJINCI napadaju MOSTOVE u Hersonskoj OBLASTI: Da li je POČEO glavni talas KONTRAOFANZIVE?
Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos


Most Čongarski, koji povezuje Krim i Hersonsku oblast, oštećen je u raketnom napadu ukrajinskih snaga, saopštio je lider Krima Sergej Aksjonov.

On je naveo na Telegramu da nije bilo poginulih u napadu i da su u toku radovi na popravci mosta.

- Neprijatelj je izveo raketni napad u rejonu Čongarskog mosta na severu Krima. Neke od projektila su oborile protivvazdušne snage. Oštećen je kolovoz mosta, radovi na popravci su već u toku. Nema žrtava - rekao je on.

Prvi raketni udar ukrajinskih snaga na drumski most na Čongaru izveden je 22. juna, a deset dana kasnije most je potpuno obnovljen.

Takođe, ukrajinske snage napale su danas most za putnička vozila preko Tonkijevog moreuza, u blizini odmarališta u Hersonskoj oblasti. Kako prenosi TAS S, jedan civil ranjen je u napadu.

Napad, koji je izazvao požar na gasovodu, izveden je oko 14.30 časova po moskovskom vremenu. Eksplozija je bila praćena požarom, a dim se video kilometrima daleko.

Prema navodima vršioca dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimira Salda, most nema vojni značaj.

- Kijevski režim, koji je krenuo putem državnog terorizma, napada civilne infrastrukturne objekte kako bi poremetio miran život - napisao je on na Telegramu.

TAS S prenosi, pozivajući se na očevice, da su se čule tri eksplozije. Deo projektila pogodio je automobil, u kojem su se nalazile četiri osobe, od kojih je jedna lakše povređena. 
 

Ostavite komentar