Vesti > Svet

DOPISNICI postaju ŽRTVE: RUSIJA tvrdi da predstavnik OEBS-a za SLOBODU MEDIJA prikriva ZLOČINE Kijeva

Ruska misija saopštila je da se grupa ruskih novinara našla 22. jula pod artiljerijskim udarom ukrajinskih oružanih snaga

Izvor: K1info/Tanjug

25/07/2023 > 16:44

podeli vest:

DOPISNICI postaju ŽRTVE: RUSIJA tvrdi da predstavnik OEBS-a za SLOBODU MEDIJA prikriva ZLOČINE Kijeva
Foto: Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner


Ruska misija pri OEBS-u saopštila je danas da reagovanje OEBS-a na smrt ruskog vojnog dopisnika Rostislava Žuravljeva pokazuje da ta organizacija i njena predstavnica za slobodu medija Tereza Ribeiro, prikrivaju ukrajinske zločine.

Ruska misija saopštila je da se grupa ruskih novinara našla 22. jula pod artiljerijskim udarom ukrajinskih oružanih snaga, pa je usled granatiranja kasetnom municijom poginuo dopisnik RIA Novosti Rostislav Žuravljov, a još tri novinara zadobila su šrapnelske rane, preneo je TAS S.

Međunarodna federacija novinara Nacionala i predstavnici UNESKO-a objavili su samo svoj odgovor na pitanje slobodnih novinara UNESKO-a i Ujedinjenih nacija, a Ribeiro i rukovodstvo organizacije nastavljaju da prikrivaju zločine kijevskog režima i pokazuju pristrasnost čak i po tako važnom pitanju kao što je bezbednost novinara, saopštila je ruska misija u Telegramu.

Ribeiro je danas na društvenim mrežama rekao da je ova nedelja ponovo pokazala koliko je opasno izveštavati sa bojnog polja.

Ona je rekla da i profesionalni dopisnici i drugi postaju žrtve nasilja, pa novinari moraju biti zaštićeni.

Kako se ističe, ona nije imala direktan komentar na incident sa osobljem ruskih medija.
 

Ostavite komentar