Vesti > Svet

Traje POTRAGA ZA NESTALOM PODMORNICOM: Spasioci tvrde da se ČUJU ZVUKOVI u oblasti gde je plovilo nestalo

Proširena potraga uključuje četiri dodatna plovila i pet vozila na daljinsko upravljanje (ROV), koja imaju sposobnost da idu pod vodu

Izvor: K1info/Tanjug

21/06/2023 > 07:10

podeli vest:

Traje POTRAGA ZA NESTALOM PODMORNICOM: Spasioci tvrde da se ČUJU ZVUKOVI u oblasti gde je plovilo nestalo
Foto: Tanjug/AP


Američki mediji objavili su da je kandski spasilački tim, koji je u potrazi za nestalom turističkom podmornicom, čuo "lupanje" u oblasti gde je plovilo nestalo.

- Sonde su detektovale lupanje u toj oblasti na svakih 30 minuta, četiri sata kasnije dodatna sonda je poslata, a lupanje se i dalje čulo - preneo je CNN.

Bostonska obalska straža, koja predvodi akciju spasavanja, odbila je da komentariše izveštaje o "lupajućim" zvucima.

U internim zapisima američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost, navodi se da su se podvodni zvuci mogli čuti satima, dodaje BBC.

Proširena potraga uključuje četiri dodatna plovila i pet vozila na daljinsko upravljanje (ROV), koja imaju sposobnost da idu pod vodu.

Zvaničnici obalske straže procenili su u utorak uveče da je nestaloj podmornici na putu da pogleda olupinu ''Titanika'' ostalo "oko 40 sati vazduha za disanje".

 Podmornica je prijavljena kao nestala u nedelju nakon što je izgubila kontakt posle sat i 45 minuta po zaranjanju i nije se vratila na površinu u očekivano vreme. 

Ostavite komentar