Vesti > Svet

Pensilvanija kao RATNA ZONA: Napadač na parkingu kasarne ubio jednog, a ranio drugog policajca, POLICIJA GA LIKVIDIRALA

Ovim incidentom bilans vatrenih okršaja proteklog vikenda u Pensilvaniji porastao je na 6 smrtno stradalih i više od 10 ranjenih

Izvor: K1info/Tanjug

19/06/2023 > 07:16

podeli vest:

Pensilvanija kao RATNA ZONA: Napadač na parkingu kasarne ubio jednog, a ranio drugog policajca, POLICIJA GA LIKVIDIRALA
Foto: Tanjug/AP


Državna policija u Pensilvaniji identifikovala je jednog ubijenog i jednog teško ranjenog policajca u subotnjim napadima naoružanog muškarca, koji je upao u kasarnu državne policije i pucao, a kasnije je, nakon potere i razmene vatre, likvidiran.

Ubistvom i ranjavanjem policajaca bilans vatrenih okršaja proteklog vikenda u Pensilvaniji porastao je na šest smrtno stradalih i više od 10 ranjenih, prenosi AP.

Policajac Žak Ružo mlađi (29) je ubijen, a poručnik Džejms Vagner (45) teško je ranjen, dok je napadač Brendon Stajn (38) iz Tompsontauna pobegao, ali je posle potere likvidiran, saopštila je policija.

Zvaničnici su potvrdili da za sada nije jasan motiv ovog napada, ali kažu da je Stajn dovezao svoj kamionet na parking kasarne Luistaun u okrugu Džunijata u subotu oko 11 sati i otvorio vatru iz puške velikog kalibra na obeležene patrolne automobile, a onda je pobegao.

Foto: Tanjug/AP

 

Ubrzo nakon pucnjave Stajn je identifikovan i organizovana je potera.

Potpukovnik Džordž Bivens, zamenik komesara za operativne aktivnosti, koji je iz helikoptera koordinisao poteru, rekao je da se činilo da se Stajn igrao "mačke i miša", navodeći da je begunac prvo pozvao hitnu pomoć na određenu lokalciju, ali nije je sačekao već je nastavio da beži.

Ostavite komentar