Vesti > Svet

Ukrajina ZAUZELA selo Blagodatne: Ovo je PRVO oslobođeno NASELJE u KONTRAOFANZIVI

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u subotu da su se odvijale "kontraofanzivne i odbrambene operacije"

Izvor: K1info/Tanjug

11/06/2023 > 20:12

podeli vest:

Ukrajina ZAUZELA selo Blagodatne: Ovo je PRVO oslobođeno NASELJE u KONTRAOFANZIVI
Foto: Tanjug/AP


Ukrajinske trupe saopštile su danas da su ponovo zauzele selo Blagodatne u Donjeckoj oblasti na jugoistoku Ukrajine koje je bilo pod okupacijom ruskih snaga i da je to prvo oslobođeno naselje od pokretanja kontraofanzive ove sedmice.

Na video snimku koji je objavila 68. ukrajinska jeger brigada vidi se da su vojnici istakli ukrajinsku zastavu na bombardovanoj zgradi.

- Vidimo prve rezultate kontraofanzivnih akcija - rekao je portparol vojnog sektora Tavrija Valerij Šeršen.

On je naveo da se selo nalazi na granici Donjecka i Zaporoške oblasti, nekoliko kilometara južno od sela Velika Novosilka koje je pod kontrolom Kijeva. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u subotu da su se odvijale "kontraofanzivne i odbrambene operacije".

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u petak da je u toku ukrajinski vojni pritisak, ali da do sada nije uspeo da probije ruske odbrambene linije i da su ukrajinske snage pretrpele velike gubitke.

Ukrajinski zvaničnici uveli su strogi operativni period ćutanja o kontraofanzivi i pozvali Ukrajince da ne otkrivaju informacije koje bi mogle da ugroze operaciju.

Ostavite komentar