Vesti > Svet

Ukrajinci to NISU uradili: Kijev objavio SNIMAK koji navodno DOKAZUJE da je Rusija RAZNELA Kahovku

Na njemu navodni ruski vojnik kaže da je uništavanje hidroelektrane rezultiralo stradanjem hiljada životinja u zoološkom vrtu

Izvor: K1info/Tanjug

09/06/2023 > 17:32

podeli vest:

Ukrajinci to NISU uradili: Kijev objavio SNIMAK koji navodno DOKAZUJE da je Rusija RAZNELA Kahovku
Foto: Twitter screenshot


Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je danas na Telegramu objavila audio-snimak razgovora za koji tvrdi da dokazuje da su ruske snage digle u vazduh hidroelektranu i branu Kahovka na jugu Ukrajine.

- Oni (Ukrajinci) to nisu učinili. Naša diverzantska grupa je tamo. Hteli su da uplaše ljude sa tom branom. Nije išlo po planu, pa su uradili više nego što su planirali - rekao je navodni ruski vojnik na snimku.

Kijev objavio snimak koji navodno dokazuje da je Rusija raznela Kahovku

On dodaje da je uništavanje Kahovke rezultiralo stradanjem hiljada životinja u zoološkom vrtu, dok je drugi navodni ruski vojnik iznenađen tvrdnjom da su ruske snage uništile hidroelektranu i branu.

- Presretanje koje je izvršila SBU potvrđuje da je Kahovsku HE digla u vazduh diverzantska grupa okupatora - navodi se u saopštenju ukrajinske službe bezbednosti.

Šef SBU Vasil Maljuk poručio je da je Rusija, dizanjem u vazduh Kahovke, konačno dokazala da prestavlja pretnju po čitav civilizovani svet.

- Naš zadatak je da privedemo pravdi, ne samo vođe Putinovog režima, već i obične počinioce zločina - rekao je Maljuk.

Ostavite komentar