Vesti > Svet

NOVE optužbe protiv Bila KOZBIJA za silovanje: TUŽILA ga "zečica" Viktorija Valentino

Agencija podseća da je Kozbi 2018. osuđen za seksualni napad na Andreu Konstand

Izvor: K1info/Tanjug

02/06/2023 > 21:39

podeli vest:

NOVE optužbe protiv Bila KOZBIJA za silovanje: TUŽILA ga "zečica" Viktorija Valentino
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke, File


Bivši Playboy model Viktorija Valentino tužila je bivšeg američkog televizijskog voditelja Bila Kozbija da ju je drogirao i nakon toga silovao.

Ona je navela da ju je Kozbi silovao 1969. nakon što je večerala sa njim.

Kako navodi BBC, Valentinovoj i njenoj prijateljici Kozbi je dao pilule koje su ih uspavale, a kada se Valentinova probudila bila je i dalje omamljena, a tada ju je Kozbi silovao.

Ona je podnela građansku tužbu prema kalifornijskom zakonu koji je privremeno ukinuo rok zastarelosti u slučajevima seksualnog napada.

U izjavi, gospođa Valentino je rekla da je trauma koju joj je naneo Kozbi, pogodila ne samo nju, već i njenu decu i unuke.

Nekada poznat milionima kao "Američki tata",Bil Kozbi je glumio u sitkomu "The Cosby Show'' 1980-ih godina.

Njegova reputacija je urušena nakon što su desetine žena iznele priče o silovanju, seksualnom uznemiravanju i seksualnom nedoličnom ponašanju još iz šezdesetih godina prošlog veka, što je on negirao, tvrdeći da su svi njegovi seksualni susreti bili uz saglasnost žena.

Agencija podseća da je Kozbi 2018. osuđen za seksualni napad na Andreu Konstand.

Prošle godine, u građanskom postupku, porota u Kaliforniji je utvrdila da je Kozbi seksualno napao šesnaestogodišnjakinju, 1975. u Plejboj vili u Los Anđelesu, i da mu je naloženo da plati 500.000 dolara odštete.

Ostavite komentar