Vesti > Svet

Može pošta jednom da pogreši - Princ Čarls primio milion evra u koferu od šeika

Princ Čarls primio tri novčane donacije u vrednosti od tri miliona evra

Autor: Tanjug

27/06/2022 > 09:40

podeli vest:

Može pošta jednom da pogreši - Princ Čarls primio milion evra u koferu od šeika
Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant


Princ Čarls je od bivšeg katarskog premijera Šeika Hamada bin Jasima prihvatio kofer sa milion evra u gotovini, piše Sandej tajms o novčanim donacijama za koje rezidencija princa Čarlsa navodi da su zakonite.

List navodi da je ovo jedna od tri novčane donacije Šeika Hamada bin Jasima koje ukupno iznose tri miliona evra, preneo je Bi-Bi-Si.

Rezidencija princa Čarlsa Klarens haus je saopštila da su donacije šeika odmah prosleđene jednoj od njegovih dobrotvornih organizacija i da su ispoštovani svi ispravni procesi.

Ne sugeriše se da su isplate bile nezakonite.

Prema navodima "Sandej tajmsa", princ Čarls je lično primio tri novčane donacije od bivšeg katarskog premijera između 2011. i 2015. godine.

Sredstva je primio Dobrotvorni fond princa od Velsa, čiji je cilj da "preobrazi živote i izgradi održive zajednice", dodeljivanjem grantova u oblastima kao što su očuvanje, obrazovanje, zdravstvo i socijalna inkluzija.

Fond je saopštio "Sandej tajmsu" da su njegovi poverenici zaključili da je donator legitiman i da su njegovi revizori potpisali donaciju.

Donacije dobrotvornim organizacijama princa Carlsa su pod lupom javnosti poslednjih meseci nakon navoda da je jedna od njih ponudila pomoć saudijskom donatoru za dobijanje britanskog državljanstva.

Klarens haus je saopštio da princ Čarls nije znao za navodnu ponudu državljanstva na osnovu donacije njegovim dobrotvornim organizacijama.

Ostavite komentar