Vesti > Svet

PUTIN ČESTITAO ERDOGANU pobedu na predsedničkim izborima: PODRŠKA Turaka NESEBIČNOM radniku

TRT je javila da je, posle obrade glasačkiһ listića iz 98,22% glasačkiһ kutija, Erdogan dobio 52,12% glasova

Izvor: K1info/Tanjug

28/05/2023 > 21:46

podeli vest:

PUTIN ČESTITAO ERDOGANU pobedu na predsedničkim izborima: PODRŠKA Turaka NESEBIČNOM radniku
Foto: Tanjug/Vyacheslav Prokofyev/Sputnik Kremlin Pool/AP

Ruski predsednik, Vladimir Putin, čestitao je Redžepu Tajipu Erdoganu na pobedi na predsedničkim izborima u Turskoj koji su održani danas, navodeći da je to dokaz da turski narod ceni Erdoganov nesebičan rad i nezavisnu spoljnu politiku.

- Izborna pobeda je prirodan rezultat vašeg nesebičnog rada kao šefa Republike Turske, jasan dokaz o podršci turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i vodite nezavisnu spoljnu politiku - rekao je Putin u poruci Erdoganu, saopštio je Kremlj.

Putin je istakao da Rusija veoma ceni lični doprinos Erdogana jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i korisnoj saradnji dve zemlje u različitim oblastima, preneo je TASS.

Erdoganu su čestitali i zvaničnici drugih zemalja, uključujući predsednika Azerbejdžana i Uzbekistana, premijera Mađarske i Libana, emira Katara, kao i palestinskog Hamasa. 

TRT je javila da je, posle obrade glasačkiһ listića iz 98,22 odsto glasačkiһ kutija, Erdogan dobio 52,12 odsto glasova, a njegov rival Kemal Kiličdaroglu 47,88 odsto.

TRT je preneo da je izlaznost bila 84,88 odsto.

Ostavite komentar