Vesti > Svet

AMERIČKA BLAMAŽA: Sami istraživali, sami shvatili da FBI NIKADA nije imao DOKAZE o dosluhu Trampa i Rusije

Džon Duram optužuje FBI da se prema istrazi o Trampu odnosio drugačije nego prema drugim politički osetljivim istragama

Izvor: K1info/Tanjug

15/05/2023 > 22:56

podeli vest:

AMERIČKA BLAMAŽA: Sami istraživali, sami shvatili da FBI NIKADA nije imao DOKAZE o dosluhu Trampa i Rusije
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik


Američki Federalni istražni biro (FBI) nije imao dovoljno dokaza za otpočinjanje istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine i previše se oslanjao na savete Trampovih političkih protivnika, navodi se u zaključnom izveštaju američkog specijalnog savetnika Džona Durama.

U izveštaju na 306 stranica, Duram je zaključio da američke obaveštajne službe i organi za sprovođenje zakona nisu imali nikakve stvarne dokaze o dosluhu Trampovog tima i Rusije, pre pokretanja istrage Crossfire Hurricane.

Durham je u izveštaju optužio FBI da se prema istrazi o Trampu odnosio drugačije nego prema drugim politički osetljivim istragama, uključujući one čiji je predmet istrage Trampova protivkandidatkinja bila Hilari Klinton.

- Ministarstvo i FBI nisu uspeli da održe svoju važnu misiju stroge vernosti zakonu u vezi sa određenim događajima i aktivnostima opisanim u ovom izveštaju. Osoblje FBI pokazalo je ozbiljan nedostatak analitičnosti prema informacijama koje su dobili, posebno prema informacijama od politički povezanih lica i subjekata - navodi se u izveštaju specijalno savetnika Durama.

Ovaj izveštaj označava kraj četvorogodišnje istrage pokrenute u maju 2019. godine kada je tadašnji državni tužilac Vilijam Bar imenovao Durama, iskusnog tužioca, da ispita potencijalne pogrešne korake FBI prilikom istrage o navodnom dosluhu Trampovog tima i Rusije tokom predizborne kampanje 2016. godine.

 

 

Ostavite komentar