Vesti > Svet

Nemački Bild tvrdi: UKRAJINA pokušala da UBIJE PUTINA dronom

Ukrajinske službe su navodno u nedelju lansirale dron napunjen sa 17 kilograma eksploziva, sa ciljem da dođe do imanja koje Putin posećuje

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/04/2023 > 12:57

podeli vest:

Nemački Bild tvrdi: UKRAJINA pokušala da UBIJE PUTINA dronom
Foto: Tanjug/AP


Agenti ukrajinske tajne službe pokušali su da ubiju Vladimira Putina dronom kamikaza natovarenim eksplozivom, ali je njihova strogo tajna misija propala nakon što se bespilotna letelica srušila nekoliko kilometara od njihove mete, navodi nemački Bild u istraživanju.

Telegraf nije mogao nezavisno da potvrdi ove navode, dok se ukrajinska i ruska strana još uvek nisu oglasile povodom ovih spekulacija.

Ukrajinske službe su navodno u nedelju iz Ukrajine lansirale dron UJ-22, napunjen sa 17 kilograma eksploziva, sa ciljem da dođe do novoizgrađenog industrijskog imanja u blizini Moskve koji je Putin trebalo da poseti, tvrdi nemački list Bild.

Ali pre nego što je smrtonosni dron stigao do industrijskog parka Rudnevo sa navodnom misijom da ubije ruskog lidera, srušio se samo nekoliko kilometara od lokacije, tvrdi Bild pozivajući se na tvit ukrajinskog aktiviste Jurija Romanenka.

Romanenko, koji tvrdi da ima bliske veze sa kijevskim obaveštajnim službama, naveo je da su agenti ukrajinske tajne službe dobili informacije o Putinovom očiglednom putovanju na industrijsku lokaciju i da su odlučili da pokrenu smrtonosni dron u pokušaju da ubiju predsednika.

On tvrdi da je dron UJ-22 sa 17 kilograma C4 eksploziva, koji se srušio u selo Voroskogo, udaljeno oko 20 kilometara istočno od industrijskog parka Rudnevo, bio onaj koji su ukrajinske snage pokrenule kao deo pokušaja atentata.

- Putine, smo sve bliže. Svi su videli vest o dronu koji je doleteo u Moskvu, a nije eksplodirao? Dakle, ovaj dron je leteo sa razlogom. Prošle nedelje naši obaveštajci su dobili informaciju o Putinovom odlasku u industrijski park u Rudnevu. Shodno tome, poleteo je naš dron kamikaza, koji je proleteo kroz sve PVO Ruske Federacije i srušio se nedaleko od industrijskog parka - napisao je Romanenko, prenosi Bild.

Dron UJ-22 se u nedelju srušio u blizini sela Vorokogo, a slike su objavljene na društvenim mrežama, uključujući Telegram, na kojima se vidi uništena bespilotna letelica u šumi u blizini Moskve.

Bild, pozivajući se na Romanenka, tvrdi da je dron trebalo da se sruši u industrijski park Rudnevo i da ubije Putina, koji se navodno očekivao na licu mesta u nedelju.

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar