Vesti > Svet

LAVROV U NJUJORKU pozvao UN da se striktno pridržava PRINCIPA NEPRISTRASNOSTI

Ruski ministar spoljnih poslova sastao se sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom

Izvor: K1info/Tanjug

25/04/2023 > 07:24

podeli vest:

LAVROV U NJUJORKU pozvao UN da se striktno pridržava PRINCIPA NEPRISTRASNOSTI
Foto: Tanjug/AP


Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, tokom sastanka sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom u Njujorku, pozvao je rukovodstvo svetske organizacije da se striktno pridržava principa nepristrasnosti, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je u fokusu razgovora bila situacija u Ukrajini.

 Lavrov je još jednom detaljno opisao razloge tekuće krize, napredak i ciljeve ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, usmerene na otklanjanje pretnji nacionalnoj bezbednosti Rusije, preneo je TASS. 

Foto: Tanjug/AP

 

Šef ruske diplomatije kritikovao je ponašanje zapadnih država koje koriste platformu UN za promovisanje politizovanih antiruskih inicijativa koje mogu, kako je rekao, samo da produže tekuću krizu, navodi se u saopštenju.

Lavrov je istakao da nije bilo napretka u sprovođenju dela sporazuma o izvozu ruskog žita.

Lavrov je napomenuo da se ukrajinsko žito izvozi preko crnomorskih luka na osnovu sporazuma iz Istanbula, koji je potpisan u julu prošle godine, ali da se sporazum o izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda i mineralnih đubriva, koji je tada takođe potpisan, ne sprovodi, saopštilo je rusko ministarstvo u ponedeljak. 

 

Ostavite komentar