Vesti > Svet

NEZGODNA kao i inače - Zaharova pita kada će AMERIKANCI da PLATE OBNOVU Beograda i Iraka

Zaharova upitala kada će SAD da obeštete zemlje u kojima su napravile klanice

Autor: novosti.rs

10/08/2022 > 21:00

podeli vest:

NEZGODNA kao i inače - Zaharova pita kada će AMERIKANCI da PLATE OBNOVU Beograda i Iraka
Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS via AP


Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je, komentarišući inicijativu bivšeg ambasadora SAD u Rusiji Majkla Mekfola da se Rusima naplati za putovanja u “slobodne zemlje“, upitala koliko Amerikanci plaćaju za obnovu zemalja koje je uništila upravo SAD.

- Plašim se da pitam koliko građani SAD plaćaju obnovu Iraka? A Beograda? Majkl, kada Bajdenova administracija planira da uvede sličnu zakonodavnu inicijativu da se obeštete zemlje u kojima su SAD napravile klanicu? Verovatno odmah posle izbora u Kongresu - napisala je Zaharova na Telegramu.

Mekfol tvrdi da svaki Rus koji dobije vizu za putovanje u "slobodnu zemlju" mora da plati "dodatnu taksu ili porez". Bivši ambasador je siguran da prikupljena sredstva treba usmeriti u poseban fond za obnovu Ukrajine.

Nakon početka specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, neke evropske države su predložile da se Rusima ograniči izdavanje šengenskih viza. Među njima su Češka Republika, Estonija, Letonija, Litvanija, Rumunija, Poljska i Holandija.

Ostavite komentar