Vesti > Svet

Pojavio se snimak VIŠESTRUKOG UBISTVA u Luisvilu: Napad zabeležen POLICIJSKIM KAMERAMA

U napadu u zgradi banke u centru Lujsvila ubijeno je pet osoba, a osmoro ranjeno. Napadač je ubijen u obračunu sa policijom

Izvor: K1info/Tanjug

12/04/2023 > 09:54

podeli vest:

Pojavio se snimak VIŠESTRUKOG UBISTVA u Luisvilu: Napad zabeležen POLICIJSKIM KAMERAMA
Foto: Tanjug/Louisville Metro Police Department via AP


Radnik banke koji je otvorio vatru na svom radnom mestu u Luisvilu, u američkoj saveznoj državi Kentaki, u napadu je koristio pušku koju je legalno kupio nedelju ranije, a meta su mu bile kolege, saopšteno je u utorak iz policije koja je objavila i snimak napada. 

U napadu u zgradi banke u centru Lujsvila ubijeno je pet osoba, a osmoro ranjeno. Napadač je ubijen u obračunu sa policijom.

 

 

Objavljen je i snimak napada sa policijskih kamera, na kojem se vide haotične scene i kako napadač puca na dvojicu policajaca koji pokušavaju da zaustave napad. Jedan od policajaca je pogođen u glavu, prenosi Glas Amerike.

Šefica policije Lujvila Džeklin Gvin Viljarel saopštila je na konferenciji za novinare da je napadač kupio poluautomatsku pušku 4. aprila u lokalnoj radnji.

Foto: Tanjug/Louisville Metro Police Department via AP

 

Na jednom snimku vidi se napadač sa puškom, okružen slomljenim staklom. Iz policije je saopšteno da je, nakon što je već pucao na ljude u banci, napravio zasedu da bi napao policajce koji su pristizali u banku.

Policija Lujsvila identifikovala je napadača kao 23-godišnjeg Konora Sterdžona, koji je od prošle godine zaposlen u banci, gde je prethodno bio pripravnik u tri navrata.

Motiv ovog masovnog ubistva nije poznat.

Zamenik šefa policije Lujvila Pol Hamfri preneo je novinarima da su policajci stigli na mesto događaja oko 8:30 ujutru po lokalnom vremenu, samo nekoliko minuta pošto su dobili poziv iz banke Old National Bank u centru grada, preko puta bejzbol stadiona Slager Fild.

Iz policije je saopšteno da je napadač bio naoružan puškom i da je uživo prenosio napad.

 

Ostavite komentar