Vesti > Svet

BAJDEN bi mogao da bude NAJGLUPLJI PREDSEDNIK od II svetskog rata: Simor HERŠ pogodio u CENTAR

On je ukazao da američki predsednik nije mudro postupio kada je naredio da se digne u vazduh gasovod koji snabdeva zemlje saveznice

Izvor: K1info/Tanjug

10/04/2023 > 20:57

podeli vest:

BAJDEN bi mogao da bude NAJGLUPLJI PREDSEDNIK od II svetskog rata: Simor HERŠ pogodio u CENTAR
Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh


Američki istraživački novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš ponovio je svoje tvrdnje da je predsednik SAD Džozef Bajden naredio da se digne u vazduh gasovod Severni tok, ocenivši da je time postupio na "glup način", preneo je TASS.

- Definitivno, Bajden bi mogao da ostane jedan od najglupljih predsednika od Drugog svetskog rata - rekao je Herš u intervjuu za nemački "Tihis ajnblik".

On je ukazao da američki predsednik nije mudro postupio kada je naredio da se digne u vazduh gasovod koji snabdeva zemlje saveznice, stvarajući probleme i Nemačkoj.

Herš je izazvao svetsku medijsku pažnju člankom objavljenim 8. februara, u kojem tvrdi da su eksploziv ispod ruskih gasovoda Severni tok 1 i 2 postavili ronioci američke mornarice uz pomoć norveških stručnjaka dok su se na Baltiku održavale vojne vezbe NATO-a prošlog juna, da bi ga zatim Norvežani aktivirali u septembru.

Herš se u svojim tvrdnjama pozivao na neimenovani izvor koji je rekao da je američki predsednik lično odobrio tu operaciju nakon devet meseci razgovora sa zvaničnicima administracije zaduženim za pitanja bezbednosti.

 

Ostavite komentar