Vesti > Svet

Stiven Sigal snima dokumentarni film o dešavanjima u Donbasu

On želi da promeni odnos prema ovom ratu, izjavio je Denis Pušilin, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike

Autor: K1 info

10/08/2022 > 10:42

podeli vest:

Stiven Sigal snima dokumentarni film o dešavanjima u Donbasu
Foto: Youtube PrintScreen


Američki glumac Stiven Sigal snima dokumentarni film o dešavanjima u Donbasu, rekao je u utorak Denis Pušilin, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), posle sastanka sa Sigalom.

- Stiven Sigal snima dokumentarac o ratu u Donbasu. Danas je razgovarao sa ratnim zarobljenicima u pritvorskom centru Jelenovka. Neki od njegovih zatvorenika su nedavno ubijeni kao rezultat ciljanog raketnog udara ukrajinskih trupa - napisao je Pušilin sa svom kanalu na Telegramu.

 

 

Prema ruskom ministarstvu odbrane, ukrajinski vojnici su pogodili zatvor koji je Sigal posetio raketom HIMARS. U napadu je poginulo 50 ukrajinskih vojnika, a 73 su ​​povređena. Ukrajina negira da je granatirala objekat.

- Stiven je primetio da 98% onih koji govore o sukobu u medijima nikada nisu bili ovde, zato svet ne zna istinu. On želi da promeni odnos prema ovom ratu - rekao je lider DNR i dodao da to nije lak zadatak, poželevši glumcu puno uspeha.

Pres-služba Liberalno demokratske partije Rusije (LDPR) ranije je saopštila da je Sigal posetio Donbas zajedno sa liderom partije Leonidom Sluckim, koji je i predsednik međunarodnog komiteta ruske Državne dume (donji dom parlamenta).

Ostavite komentar