Vesti > Svet

Voz ISKLIZNUO iz šina i ZAPALIO se u Minesoti: Naređena EVAKUACIJA stanovništva

Zvaničnici su objavili da su četiri vagona sa etanolom eksplodirala i nastavila da gore 10 sati posel udesa

Izvor: K1info/Tanjug

30/03/2023 > 20:30

podeli vest:

Voz ISKLIZNUO iz šina i ZAPALIO se u Minesoti: Naređena EVAKUACIJA stanovništva
Foto: Tanjug/AP


Voz koji je prevozio etanol i kukuruzni sirup, iskliznuo je iz šina i zapalio se u Minesoti rano ujutro, a stotinama obližnjih stanovnika naređeno je da se evakuišu iz svojih domova, saopštile su danas lokalne vlasti.

Navodi se da je incident dogodio sat posle ponoći u gradu Rejmondu, na 161 kilometar zapadno od Mineapolisa, preneo je AP.

Napominje se da su 22 vagona iskliznula iz šina, uključujući oko 10 koji su prevozili etanol, i da je pruga i dalje blokirana. Nije prijavljeno da je bilo povređenih, a uzrok iskliznuća nije utvrđen.

Zvaničnici su objavili da su četiri vagona sa etanolom eksplodirala i nastavila da gore 10 sati posel udesa.

Fotografije i video snimci sa mesta događaja pokazuju gomilu zgužvanih vagona okruženih snegom sa nekoliko cisterni koje još gore.

Ovo je još jedan u nizu železničkih nesreća, nakon prošlomesečnog iskakanja voza iz šina koje je izazvalo evakuaciju u mestu Istočna Palestina, u državi Ohajo, blizu granice sa Pensilvanijom.

Stanovnici tog grada sa oko 5.000 ljudi i dalje su zabrinuti zbog mogućih uticaja na zdravlje, nakon što su nadležni zvaničnici odlučili da ispuste i spale otrovne hemikalije, kako bi sprečili eksploziju cisterne.

Državni i savezni zvaničnici tvrde da u vazduhu ili vodi tamo nisu pronađeni štetni nivoi toksičnih hemikalija, ali stanovnici su i dalje uznemireni.

Uprava glavne teretne železnice saopštila je da planira da doda još oko 1.000 detektora pored pruga širom zemlje kako bi bilo poboljšano uočavanje problema sa opremom, a savezni regulatori i članovi Kongresa predložili su reforme, kako bi sprečile buduća iskliznuća.

 


 

 

Ostavite komentar