Vesti > Svet

U Japanu počela HAPŠENJA posle talasa "SUŠI TERORIZMA"

Oni očekuju da će ova hapšenja sprečiti druge goste da se tako ponašaju

Izvor: K1info/Tanjug

09/03/2023 > 11:15

podeli vest:

U Japanu počela HAPŠENJA posle talasa "SUŠI TERORIZMA"
Foto: Unsplash.com


U Japanu su uhapšene tri osobe zbog namernog nemarnog ponašanja u suši restoranima, objavio je danas Gardijan.

Novinska agencija Kjodo javila je danas da su oni uhapšeni zbog sumnje da su nasilno ometale poslovanje.

Smatra se da su to prva hapšenja koja uključuju mušterije osumnjičene, kako se navodi, „nehigijensko ponašanje i uznemiravanje“.

Među uhapšenima je i 21-godišnji mladić koji je navodno pio iz zajedničke flaše soja sosa u restoranu Kura suši u gradu Nagoji početkom prošlog meseca.

Dva druga gosta, 19-godišnji mladić i 15-godišnja devojka, takođe su uhapšeni zbog navodnog pomaganja u deljenju video klipa na kojem se vidi kako 21-godišnji mladić pije iz zajedničke flaše soja sosa.

Preduzeće Kura suši je saopštilo da ceni brz odgovor policije, ocenjujući da takvo bezobzirno ponašanje gostiju restorana potresa temelje odnosa poverenja. Oni očekuju da će ova hapšenja sprečiti druge goste da se tako ponašaju.

Pre toga je tokom ove godine zabeležen incident kada je tinejdžer korišćenu šoljicu vratio na policu, i namerno u prolazu kroz restoran zaprljao tanjir sušija.

Čošimaru, koji upravlja suši restoranima u širem području Tokija, rekao je da zaustavlja svoje pokretne trake, nedeljama nakon što je Suširo, lider na tržištu, saopštio da će njegov suši biti isporučen samo „ekspresnom trakom“ kupcima koji naruče preko ekrana osetljivog na dodir, što otežava drugim gostima da diraju hranu.

 


 

 

Ostavite komentar