Vesti > Svet

BICIKLISTA Antonio Tiberi KAŽNJEN je sa 4.000 evra jer je UBIO MAČKU ministra San Marina

Njegov tim je saopštio da najoštrije osuđuje ovaj čin i da će donirati suspendovanu Tiberijevu platu organizaciji za zaštitu životinja

Izvor: K1info/Tanjug

28/02/2023 > 22:45

podeli vest:

BICIKLISTA Antonio Tiberi KAŽNJEN je sa 4.000 evra jer je UBIO MAČKU ministra San Marina
Foto: Instagram Printscreen/antonio.tiberi01


Antonio Tiberi, profesionalni biciklista kažnjen je sa 4.000 evra, jer je ubio mačku svog komšije, inače ministra turizma i pošte San Marina Federika Pedinija Amatija.

Tiberi je rekao da je isprobavao vazdušnu pušku i uperio oružje u glavu mačke i pucao. Njegov tim Trek-Segafredo suspendovao ga je na 20 dana.

- Mačka nikome nije smetala. Bila je već dugo kod nas. Moja trogodišnja ćerka Lusija je veoma volela. Ne možete ubiti kućnog ljubimca i pobeći sa kaznom od 4.000 evra - rekao je Pedini Amati za Korijere dela sera.

Trek-Segafredo je saopštio da najoštrije osuđuje ovaj čin i da će donirati suspendovanu Tiberijevu platu organizaciji za zaštitu životinja.

Kako se navodi u saopštenju, njegov tim očekuje da Tiberi preduzme neophodne korake kako bi pokazao da se kaje i da postane bolja osoba.

Tiberi, koji je bio juniorski šampion sveta u vožnji na hronometar 2019. godine, nedavno se preselio u San Marino, a povodom nesrećnog događaja oglasio se na Instagramu i objasnio da iskreno žali zbog svega. 

- Duboko se kajem zbog svojih sramnih postupaka. Pucanje u mačku je bilo nešto strašno glupo i neodgovorno, čiju sam ozbiljnost i opasnost shvatio tek posle toga. Ne želim da pravim bilo kakav izgovor da komentarišem, da dodam bilo koje „ako“ ili „ali“. Sa osećajem odgovornosti i kajanja prihvatam posledice i krivicu za svoj postupak. To što nisam javno o tome govorio ranije, bilo je samo zbog snažnog osećanja stida i žaljenja - napisao je on na Instagramu.

- Razumem kritike navijača, medija i ljudi uopšte. Ne mogu ništa drugo osim da im se izvinim, kao što sam učinio i svom timu, koji je i sam žrtva afere. Moje ponašanje uopšte nije pristajalo profesionalnom sportisti i uopšte odgovornoj i razumnoj osobi. Izvinjavam se još jednom i javno ministru San Marina Pedini Amatiju za emotivnu štetu koju sam mu naneo, kao i svim građanima San Marina. Na kraju, svima ponavljam da mi nije bila namera da ubijem mačku; to je bila nesreća - napisao je biciklista.

- Smatram da je i moja dužnost da se ne ograničavam na izvinjenje, već da se aktiviram i akcijama. Zato sam odlučio da na osnovu nagrada koje zaradim u tekućoj sezoni dam finansijsku donaciju nekim udruženjima na teritoriji San Marina koja brinu o mačkama lutalicama, u čijem izboru bih želeo da sarađujem sa vladom. Pored toga, voleo bih da izaberem jedno od ovih udruženja i da odvojim deo svog slobodnog vremena da pomognem i lično - napisao je on.

- Shvatam da sve ovo dolazi tek sada, ali pokajanje mogu da pokažem samo konkretnim i korisnim gestom. Napravio sam veliku grešku i verujem da je sada jedino što mogu da uradim da se iskupim - napisao je Antonio.

 

 

Ostavite komentar