Vesti > Svet

Novi ZEMLJOTRES u Turskoj: POGINULA jedna osoba, POVREĐENO 110

Snažan potres pogodio je provinciju Malatija, a bio je jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali

Izvor: K1info/Tanjug

27/02/2023 > 17:53

podeli vest:

Novi ZEMLJOTRES u Turskoj: POGINULA jedna osoba, POVREĐENO 110
Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco, File

U zemljotresu jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali, koji je pogodio jugoistok Turske, poginula je jedna osoba, povređeno je 110, a srušeno je 29 zgrada, izjavili su turski zvaničnici.

Poslednji naknadni potres dogodio se na dubini od 6,15 kilometara, tri sedmice posle razornog zemljotresa u kome je poginulo više od 50.000 ljudi u Turskoj i Siriji.

CNN Turk je uživo izveštavao kako je spasilački tim izvadio iz ruševina jednog muškarca u provinciji Malatija. Nešto kasnije prikazano je spasavanje ženske osobe, za koju su naveli da mu je kćerka, iz iste zgrade.

Direktor Uprave turskog odeljenja za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Junus Sezer rekao je na konferenciji za novinare da su spasilački timovi upućeni u pet zgrada.

U regionu su se dogodila četiri nova zemljotresa tokom protekle tri nedelje, kao i 45 naknadnih potresa jačine između pet i šest stepeni, rekao je generalni direktor uprave za zemljotrese i smanjenje rizika AFAD-a Orhan Tatar.

- Ovo je neuobičajena aktivnost - rekao je on.

AFAD je juče saopštio da je u zemljotresu koji je pre tri sedmice pogodio Tursku poginulo 44.374 osoba i srušeno ili oštećeno više od 160.000 zgrada sa 520.000 stanova.

 

 

Ostavite komentar