Vesti > Svet

Amerika uvela NOVE SANKCIJE Rusiji: Na meti 50 najviših ruskih ZVANIČNIKA

Nove kaznene mere izrečene su kako bi se ograničio profit kojim Rusija finansira rat

Izvor: K1info/Tanjug

24/02/2023 > 17:42

podeli vest:

Amerika uvela NOVE SANKCIJE Rusiji: Na meti 50 najviših ruskih ZVANIČNIKA
Foto: Tanjug/AP


Na prvu godišnjicu napada Rusije na Ukrajinu, SAD su sankcionisale više od 50 najviših ruskih zvaničnika, uključujući ministre u vladi i desetine guvernera i regionalnih zvaničnika.

Američki Stejt department je takođe saopštio da se uvode sankcije i brojnim drugim ruskim zvaničnicima, entitetima, kao i vizna ograničenja za više od 1.200 pripadnika ruske vojske.

Među njima su, kako se navodi i bliski saradnici ruskog predsednika Vladimira Putina, Olga Skabejeva, vodeća novinarka državne televizije, i Oleg Romanenko, koji je imenovan da nadgleda ukrajinsku nuklearnu elektranu Zaporožje, pošto su je zauzele ruske trupe, navodi britanska agencija.

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen, najavila je da će američko Ministarstvo finansija uvesti nove sankcije ruskim pojedincima i kompanijama, na godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu.

Kako je saopšteno iz američkog Ministarstva finansija, nove kaznene mere izrečene su u okviru nastojanja SAD da kazne izbegavanje sankcija širom sveta i ograniče profit kojim Rusija finansira rat.

 

 

 

Ostavite komentar