Vesti > Svet

AMERIČKI MILIJARDER Tomas H. Li PRONAĐEN MRTAV u svojoj kancelariji u Njujorku

Policija nije potvrdila navode New York Posta da je reč o samoubistvu

Izvor: K1info/Tanjug

24/02/2023 > 08:03

podeli vest:

AMERIČKI MILIJARDER Tomas H. Li PRONAĐEN MRTAV u svojoj kancelariji u Njujorku
Foto: Shutterstock


Američki milijarder Tomas H. Li (78), finansijer koji je pomogao u pokretanju korporativne akvizicije zasnovane na dugovima, poznate kao otkup kredita, pronađen je mrtav, saopštila je njegova porodica.

Li je izvršio samoubistvo iz vatrenog oružja u svojoj kancelariji na Menhetnu, navodi New York Post.

Njujorška policija je rekla za Bi-Bi-Si (BBC) da je neimenovani 78-godišnji muškarac pronađen mrtav u četvrtak ujutru na Petoj aveniji 767.

To je adresa na kojoj se nalaze kancelarije Lijeve firme "Tomas H. Li kapital".

Portparol policije nije potvrdio da je muškarac preminuo od prostrelne rane koju je sam sebi zadao, napominjući da će uzrok smrti utvrditi medicinski islednik.

Prema Forbsu, Lijevo bogatstvo je iznosilo dve milijarde dolara.

Pored toga što je bio pionir u otkupu uz pomoć zaduženja, Li je takođe bio poznat po tome što je 1992. godine kupio kompaniju proizvođača pića "Snepl" i prodao je dve godine kasnije kompaniji "Kuaker outs" za 1,7 milijardi dolara, što je 32 puta više od cene za koju je kupio.

Li je takođe bio cenjen zbog svoje filantropije, a radio je i kao poverenik za istaknute umetničke organizacije u Njujorku, kao što su Linkoln centar za scenske umetnosti i Muzej moderne umetnosti.

Li je donirao 1996. godine 22 miliona dolara svom alma mater Univerzitetu Harvard, od čega je deo upotrebljen za pružanje finansijske pomoći studentima.

 

 

 

Ostavite komentar