Vesti > Svet

Novorođena BEBA SPAŠENA iz ruševina u Siriji: BRAČNI PAR iz Sarajeva želi da je USVOJI

Beba je dovezena u bolnicu sa modricama, ranama i hipotermijom, a njeno stanje za sada je stabilno. Nažalost, majka joj je preminula

Izvor: K1info/Tanjug

07/02/2023 > 22:02

podeli vest:

Novorođena BEBA SPAŠENA iz ruševina u Siriji: BRAČNI PAR iz Sarajeva želi da je USVOJI
Foto: Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed


Novorođena beba spasena je iz ruševina svog doma na severu Sirije, posle snažnog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio tu zemlju.

Pupčana vrpca novorođene devojčice i dalje je bila vezana za majku u trenutku kada je pronađena, rekao je bebin rođak Halil al-Suvadi, javlja CNN.

- Čuli smo glas dok smo kopali. Očistili smo prašinu i pronašli bebu sa pupčanom vrpcom koju smo presekli i moj rođak ju je odveo u bolnicu - rekao je.

Prema njegovim rečima, beba je jedina preživela od svoje uže porodice.

Živeli su u petoospratnoj zgradi koja je sravnjena sa zemljotresom, naveo je Suvadi, dodajući da je majka devojčice verovatno umrla posle porođaja.

Devojčica je prebačena u inkubator u dečijoj bolnici u sirijskom gradu Afrin. Pedijatar Hani Maruf rekla je da je beba dovezena u bolnicu sa modricama, ranama i hipotermijom, ali da je njeno stanje sada stabilno.

Posle vesti da su spasilačke službe u Siriji uspele u ruševinama da porode ženu i tako na svet donesu zdravo i živo dete, redakciji sarajevskog lista "Avaz" javio se mladi bračni par iz Sarajeva koji želi da usvoji devojčicu.

Naime, majka devojčice je preminula, a jedini preživli član porodice je ova beba.

- Molimo vas da nam pomognete! Da makar objavite vest da se zna da u Sarajevu postoji dvoje mladih ljudi koji ne mogu imati decu. Želeli bismo usvojiti ovu bebu i pružiti joj svu moguću ljubav ovog sveta - rekla je plačnim glasom mlada žena čiji je identitet poznat redakciji.

 

 

Ostavite komentar