Vesti > Svet

NEMA PREŽIVELIH u avionskoj nesreći u NEPALU: Potvrđen IDENTITET žrtava

Potvrđeno je da su četiri Rusa poginula. U avionu su bili i građani Australije, Francuske, Argentine, Indije, Južne Koreje i Irske

Izvor: K1info/Tanjug

15/01/2023 > 08:30

podeli vest:

NEMA PREŽIVELIH u avionskoj nesreći u NEPALU: Potvrđen IDENTITET žrtava
Foto: Tanjug/AP Photo


U teškoj avionskoj nesreći koja se danas dogodila u Nepalu nema preživelih, javili su lokalni mediji. 

Agencija RIA Novosti takođe je izvestila da nema preživelih među 72 osobe koliko se nalazilo u avionu. Avion se srušio na zapadu Nepala, u oblasti Pokara.

 

Portparol vojske je rekao da više stotina pripadnika spasilačkih službi pretražuje teren u potrazi za žrtvama, javio je Rojters.

U avionu nepalske kompanije Jeti Erlajnz nalazilo se 72 putnika, uključujući i 10 stranih državljana, kazao je portparol te kompanije.

Ruski diplomata u Nepalu Aleksej Novikov potvrdio je informaciju o poginulim zemljacima.

- Nažalost, četiri ruska državljana su poginula. U stalnom smo kontaktu sa nepalskim vlastima i pružićemo svu neophodnu pomoć porodicama poginulih Rusa - rekao je Novikov za TASS.

Dodaje se da su u avionu bili i građani Australije, Francuske, Argentine, Indije, Južne Koreje i Irske.

Dvomotorni avion ATR 72 kompanije Yeti Airlines bio je na putu iz Katmandua, glavnog grada te male himalajske zemlje, prenosi Rojters.

Stotine ljudi pretražuju obronke na mestu nesreće. U avionu ATR 72 kompanije "Yeti Airlines" na letu iz Katmandua bile su 72 osobe. Televizija te himalajske države prikazala je crni dim kako se izvija s mesta pada aviona i pripadnike spasilačkih ekipa oko olupine.

Avionske nesreće nisu nepoznanica u Nepalu gde se nalazi osam od 14 najviših planina na svetu, uključujući Everest. Vreme u toj zemlji može se iznenada promeniti i stvoriti opasne uslove za let.

Portparol vojske Krišna Bandari rekao je za Rojters da je ovo najgora nesreća u Nepalu za proteklih 30 godina. 

 

 

Ostavite komentar