Vesti > Srbija

Obrušio se PLAFON U VRTIĆU: Povređeno ŠESTORO DECE, malter se SRUČIO na njih dok su SPAVALI

Nadležni su odmah pozvali Službu hitne medicinske pomoći, a povređena deca su prevezena na Institut za majku i dete u NS

Izvor: K1info/Tanjug

20/12/2022 > 13:21

podeli vest:

Obrušio se PLAFON U VRTIĆU: Povređeno ŠESTORO DECE, malter se SRUČIO na njih dok su SPAVALI
Foto: google maps


Šestoro dece je povređeno kada se obrušio plafon u dečjem vrtiću "Neven" u Inđiji, rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. 

On je dodao da su svih šestoro dece odmah prevezena u bolnicu u Novi Sad, gde je, iz predostrožnosti,  zadržana jedna devojčica, dok su ostala deca puštena kući i trenutno ih prevoze za Inđiju.

- Roditelji nemaju šta da brinu. Video sam svu decu u Novom Sadu na Institutu za zaštitu dece, svi su pregledani, ukazana im je pomoć i sada se svi oni, sem te devojčice, vraćaju u Inđiju. Radi se uglavnom o posekotinama na glavi i rukama - rekao je Gak.

On kaže da se trećina plafona obrušila na decu u najgorem mogućem trenutku, kada su deca legla da spavaju, i da je prava sreća, s obzirom na količinu materijala koja je pala na decu, kako je sve prošlo.

Dodaje da nije bilo vlage, napuknuća niti bilo čega drugoga što bi moglo da navede na pomisao da bi se tako nešto moglo dogoditi.

Policija i tužilac su izašli na lice mesta, a došao je i veštak građevinske struke da utvrdi da li je bilo nekih propusta. 

Gak kaže da se radi o starom delu vrtića "Neven", koji je izgrađen osamdesetih godina prošlog veka.

 

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar