Vesti > Srbija

Samo 10 od 59 VISEĆIH MOSTOVA u Srbiji je ISPRAVNO, 8 odmah MORA DA SE RUŠI

Objavljen izveštaj inspekcije ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Izvor: K1info/Tanjug

17/11/2022 > 09:24

podeli vest:

Samo 10 od 59 VISEĆIH MOSTOVA u Srbiji je ISPRAVNO, 8 odmah MORA DA SE RUŠI
Foto: Unsplash.com


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je, od 59 visećih mostova na teritoriji 90 lokalnih samouprava u Srbiji, osam za rušenje, a svega 10 je ispravno, saopštilo je danas Ministarstvo.

Podseća se da je ministar Goran Vesić prošle nedelje dao nalog Republičkoj građevinskoj inspekciji i lokalnim inspekcijama da obave popis nelegalnih visećih mostova i da utvrde u kakvom su stanju ti objekti.

“Izveštaj je u roku dostavilo 90 lokalnih samouprava, a svoju obavezu nije izvršilo 55. Utvrđeno je da se na teritoriji ovih 90 gradova i opština nalazi 59 visećih mostova od kojih je osam za rušenje, 41 za sanaciju i 10 ispravnih mostova. Dat je nalog lokalnim samoupravama da postupe po izveštaju, obaveste javnost o stanju nelegalnih visećih mostova i da se preduzmu mere kako bi se obezbedila sigurnost građana koji ih koriste", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ministar lokalnim samoupravama koje nisu dostavile izveštaj poslao upozorenje da to odmah učine.

Vesić je najavio da će u ponedeljak objaviti spisak onih lokalnih samouprava koje nisu izvršile popis i pregled nelegalnih visećih mostova na svojoj teritoriji i da će prema njima biti sprovedene zakonom propisane mere.

 

 

 

Ostavite komentar