Vesti > Srbija

100 EVRA za 100 GRAMA - ali "DIŽE IZ MRTVIH"

Ovaj sir je odličan afrodizijak, a zbog svojih svojstava preporučuje se osobama starijim od 50 godina

Izvor: K1info/RINA

18/10/2022 > 17:01

podeli vest:

100 EVRA za 100 GRAMA - ali "DIŽE IZ MRTVIH"
Foto: RINA

Naša zemlja ima čime da se pohvali kad su u pitanju najskuplje gljive, pa su se mnogi bacilli u lov na tartufe. Zvonko Jovanović iz Smedereva otišao je korak dalje i odlučio da napravi sir sa tartufima, koji se zbog svoje paprene cene kupuje na grame, a ne a kilograme.

- Mi smo odlučili da napravimo nešto što mnogima nije pošlo za rukom. Sir sa tartufima nije za svakodnevnu konzumaciju. Ima ekstremno jak ukus, a njegova cena je 100 evra za 100 grama - rekao je Zvonko.

- Pravi se isključivo od kravljeg mleka, dodaje se beli ili crni tartuf i to sve sazreva četiri godine. Pre toga ne treba da se konzumira. U takav sir stavljaju se i dodaci poput žalfije i oraha - rekao je on.

Ovi sirevi su pravi delikatesi, služe se uz flašu dobrog vina i posle glavnog jela. Pošto je izuzetno jakog ukusa, čak i najvatreniji ljubitelji sira sa tartufima mogu da pojedu male količine. Primera radi, 100 grama ovog specijaliteta za jedno veče mogu da pojedu četiri osobe.

- Ono što je bitno jeste da unutar ovog sira se stavljaju dodaci pravog tartufa, a ne neka ulja. Sastav je šest odsto belog i deset odsto crnog tartufa. Ovaj sir je odličan afrodizijak, a zbog svojih svojstava preporučuje se osobama starijim od 50 godina - dodao je on.

Zvonko je svoj asortiman izložio na prvom sajmu mlečnih proizvoda u Zapadnoj Srbiji, koji je proteklog vikedna održan u selu Gornja Gorevnica kod Čačka.

Na manifestaciji Mlečni put mnogi su prvi put imali priliku da probaju upravo ovaj skupoceni sir, ali i mnoge druge specijalitete od mleka poput rolovanog kajmaka, magarećeg sira, ali i lekovitog sira od aronije.

 

 

 

 

Ostavite komentar