Vesti > Srbija

TAMARI VUČIĆ URUČENA PRESTIŽNA NAGRADA! Prva dama Srbije poručila: "Nada je iskra koja večno gori" (VIDEO)

Dodala je da veruje u važnost jednog, ali iskrenog osmeha, koji može mnogo da uradi kroz takozvani efekat leptira

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

10/07/2024 > 16:02

podeli vest:

TAMARI VUČIĆ URUČENA PRESTIŽNA NAGRADA! Prva dama Srbije poručila: "Nada je iskra koja večno gori" (VIDEO)
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award" (Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za doprinos promociji mira, diplomatskom nivou u Evropi i za posvećenost humanitarnim ciljevima.

- U okviru 'Hope Giver Initiative' (Inicijative za davanje nade), ovde na izvoru ljudske civilizacije, kao da osećamo nadu u celini i njenu snagu. Nada je iskra života. To je iskra koja večno gori. A čak i kada smo obeshrabreni nekim poteškoćama, i dalje gori. Jer nada je u pogledu punom razumevanja. To je u osmehu koji znači podršku. To je u ispruženoj ruci koja znači pomoć - poručila je Vučićeva na uručenju nagrade.

Dodala je da veruje u važnost jednog, ali iskrenog osmeha, koji može mnogo da uradi kroz takozvani efekat leptira.

- I zaista sam počastvovana ovom nagradom, nagradom 'Better World Best Commitment Avard' koju večeras dobijam. Zato vam se od srca zahvaljujem i iskreno verujem, da svako od nas treba da učini sve, kako ne bismo dozvolili da ta iskra sagori u nama samima ili u bilo kom drugom živom čoveku. Ja to nazivam zajedničkim ciljem kojem treba da težimo u našim životima, ako želimo da ovaj svet učinimo boljim mestom za život - izjavila je supruga predsednika Srbije.

Istakla je da je počastvovana što je imala priliku da, kako kaže, u Kairu upozna mnoge divne ljude, koji su vođeni nekim novim idejama, ali istim stremljenjima, istim idejama otvorenog uma, i istom, veoma važnom nadom.

Gospođa Vučić je imala priliku da, u društvu filmske producentkinje, rediteljke i sestre Ilona Maska, Toske Mask, poseti Veliki muzej u Kairu pre njegovog njegovog zvaničnog otvaranja, u okviru gala večere koja je organizovana u okviru "Hope Giver Campaign" i fonda "Better World Endowment".

"The Hope Giver Campaign" (THGC) je pokret na svetskom nivou koji promoviše važnost širenja nade i inspirisan je pričom o životu i pobedi nad smrću nekadašnjeg tenisera Anvara Elkamonija. Osnivači su Manuel Kolas de La Roš i Anvar Elkamoni.

Ostavite komentar