Vesti > Srbija

NIŠ NEUMORNO TRAGA ZA NESTALIM MILANOM! Njegovo poslednje oglašavanje budi SUMNJU, sa jednim policija ima veliki PROBLEM

Porodica je zabrinuta i apeluje na sve koji imaju bilo kakve informacije o Milanu Đorđeviću da se jave policiji

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

15/06/2024 > 08:57

podeli vest:

NIŠ NEUMORNO TRAGA ZA NESTALIM MILANOM! Njegovo poslednje oglašavanje budi SUMNJU, sa jednim policija ima veliki PROBLEM
Foto: Društvene mreže, Gorska služba spasavanja Srbije


Peti dan je potrage za nestalim Milanom Đorđevićem iz Niša u gustoj šumi Bojaninih voda, ali nažalost novosti nema. Prema navodima pripadnika Gorske službe spašavanja, potragu je u toku jučerašnjeg dana i noći dodatno otežavala gusta magla i kiša.

Zbog magle ni dron nije mogao ništa da zabeleži. 

- Danas je ovde Vojska sa psima, ali ni oni nisu ništa pronašli. Ukoliko vremenski uslovi dozvole poslepodne ili sutra ujutru spasioci GSS će se spustiti užadima niz litice koje se nalaze oko vrha Trem - kazali su u Gorskoj službi. Prema njihovim rečima potragu otežava nepristupačan teren.

Ipak se, kako kažu radi se o planini, a vegetacija je veoma gusta. Ipak, za planinarom iz Niša se i dalje intenzivno traga. Sve raspoložive snage MUP-a su na terenu.

- Nažalost nema novih informacija - kazali su u PU u Nišu.

Za nestalim Milanom Đorđevićem, koji je poslednji put viđen u ponedeljak 10. juna oko 18:30 časova traga veliki broj ljudi, pripadnika policije, Žandarmerije, Vojske Srbije, planinari, GSS, ali i njegovi prijatelji i porodica.

Milan Đorđević, visok 185 cm, poslednji put je viđen u beloj košulji sa plavim štraftama, teget pantalonama i braon cipelama. Njegov automobil marke "škoda" pronađen je u podnožju Suve planine.

Porodica je zabrinuta i apeluje na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave policiji. 

Oglasila se majka
 

Marica Đorđević, Milanova majka, kaže da je biciklista koji joj se javio video njegova kola parkirana, a njega nije bilo, gubi mu se svaki trag, telefona nema jer mu ostao u kolima.

- Policija je došla, sve su uzeli. Službeni tefefon ne mogu da otključaju. Tri poziva je imao na njegovom telefonu, druga iz Amerike, koleginice iz Beograda i nekog planinara. E sad mi ne znamo ni sa kim je bio, ni šta je tražio - kaže Marica.

Prema njenim rečima, Milan je planinario i sa društvom i sa kumom iz Vlasotinca.

- Ali on nije bio obučen za planinarenje, imao je braon cipele kožne, teget pantalone, belu košulju sa teget prugama, jedino naočare i novčanik su mu ostali kući. Ništa kod sebe on sad nema. E sad juče što su rekli za te cigarete kod tornja, ja ne znam možda se on povratio gore, ali kola nisu bila na tom mestu. Sad ne znamo šta je, a on ne može da se javi jer kod sebe nema ništa. Pare nije dizao, proverili smo račune, jedino ako ima nešto malo gotovine kod sebe. Jedino ako mu neko nešto nije pripretio, ne znam, ali zašto je otišao u Jelašnicu i na Bojanine vode? - pita se očajna majka.

Viđen u Jelašnici u ponedeljak

Milan je završio Stomatološki fakultet ali već godinama radi u jednoj farmaceutskoj kompaniji.

Milan je u ponedeljak oko podneva poslao poruku supruzi da zbog poslovnih obaveza ne može da stigne da dođe po decu i da ona ide da ih uzme, što nije bilo neuobičajeno.

Posle toga je u popodnevnim satima viđen u Jelašnici, koja se nalazi u podnožju Bojaninih voda, na Suvoj planini gde, inače, ima običaj da dolazi na planinarenje. Ali, on je bio je u odelu i u cipelama jer se vraćao sa posla, što isključuje mogućnost da je krenuo u planinarenje. I od 18.30 časova od njega nema ni traga ni glasa.

Policija je iste večeri započela potragi kada je pronađen njegov službeni automobil na Bojaninim vodama.

Auto pronađen preko pametnog sata

Milanov službeni automobil “škoda” pronađen je preko aplikacije sinovljevog pametnog sata koji je povezan sa njegovim telefonom.

Automobil je bio zaključan i parkiran ispred Planinarskog doma na Bojaninim vodama.

U automobilu su pronađena oba njegova telefona, i službeni i privatni. Policija je forenzički obradila automobile koji je nakon toga odvežen. Porodica je ranije saopštila da sumnjaju da je Milan negde pao, da se povredio I da ne može da dozove pomoć.

U akciju potrage za nestalim MIlanom, uključen je i pas tragač koji je obučen za takvu vrstu pretraga. Prema nezvaničnim informacijama za traganje se koristi i dron sa termovizijskim kamerama.

Ostavite komentar