Vesti > Srbija

GAŠIĆ doputovao u zvaničnu POSETU Azerbejdžanu! Očekuju ga VAŽNI SASTANCI (FOTO+VIDEO)

Na Međunarodnom aerodromu Hejdar Alijev ministra je dočekao rektor Vojno-naučno-istraživačkog instituta general-major Arif Hasanov

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/06/2024 > 08:57

podeli vest:

GAŠIĆ doputovao u zvaničnu POSETU Azerbejdžanu! Očekuju ga VAŽNI SASTANCI (FOTO+VIDEO)
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije


Ministar odbrane Bratislav Gašić doputovao je danas u Baku, u okviru zvanične posete Republici Azerbejdžan.

Na Međunarodnom aerodromu Hejdar Alijev ministra Gašića dočekao je rektor Vojno-naučno-istraživačkog instituta general-major Arif Hasanov.

Ministar Gašić sastaće se sa ministrom odbrane Azerbejdžana general-pukovnikom Zakirom Hasanovim, a teme sastanka biće saradnja u oblasti odbrane i njeno unapređenje, kao i aktuelna političko-bezbednosna situacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Takođe, ministar Gašić sastaće se i sa ministrom odbrambene industrije Vugarom Mustafajevim, a na sastanku će biti reči o saradnji odbrambenih industrija Srbije i Azerbejdžana.

Sa ministrom Gašićem u Azerbejdžan su doputovali vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić, načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije general-major Srđan Petković i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić – članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

 

Ostavite komentar