Vesti > Srbija

U okviru SVESRPSKOG SABORA POTPISAN MEMORANDUM o saradnji MDULS i Ministarstva Republike Srpske (VIDEO+FOTO)

Cilј potpisanog Memoranduma je razmena dobre prakse i normativnih rešenja između potpisnica, razmena iskustava i pružanje ekspertske podrške

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

08/06/2024 > 09:12

podeli vest:

U okviru SVESRPSKOG SABORA POTPISAN MEMORANDUM o saradnji MDULS i Ministarstva Republike Srpske (VIDEO+FOTO)
Foto: TANJUG / NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr


Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Jelena Žarić Kovačević i ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisale su, u okviru današnjeg Svesrpskog sabora, Memorandum o saradnji između dva ministarstva.

Sporazum je potpisan u cilјu jačanja partnerstva i uspostavlјanja dinamičkog okvira za uspostavlјanje okvira za održivu i dinamičnu saradnju u oblasti reforme javne uprave i lokalne samouprave, kao i unapređenja, planiranja i sprovođenja projekata u lokalnim samoupravama, uz koordinaciju i pribavlјanje donatorske podrške za projekte od lokalnog značaja.

Podsećajući na čvrste i neraskidive veze Republike Srbije i Republike Srpske, ministarka Žarić Kovačević istakla je za Tanjug da potpisivanje Sporazuma u danima Svesrpskog sabora znači još jedan simbol zajedništva Republike Srbije i Republike Srpske.

- Naša dva ministarstva će na osnovu ovog sporazuma imati priliku da sarađuju u oblasti javne uprave, ali i drugim oblastima koje prate nove tokove, kao što su digitalizacija i usavršavanje kadrova koji rade u našim upravama - navela je Žarić Kovačević.

Izražavajući zadovolјstvo potpisanim Memorandumom, ministarka Jujić rekla je za Tanjug da potpisivanjem sporazuma dva ministarstva nastavlјaju dugogodišnju saradnju razmene dobrih praksi i iskustava u reformi javne uprave.

Cilј potpisanog Memoranduma je razmena dobre prakse i normativnih rešenja između potpisnica, razmena iskustava i pružanje ekspertske podrške u planiranju, pripremi i sprovođenju projekata, kao i razmena publikacija i druge stručne literature, uklјučujući i druge oblike saradnje. 
 

Ostavite komentar