Vesti > Srbija

POVLAČE SE napolitanke iz LIDLA zbog sumnje na SALMONELU

Oni su pozvali potrošače da vrate kupljene proizvode

Izvor: K1info

04/10/2022 > 17:46

podeli vest:

POVLAČE SE napolitanke iz LIDLA zbog sumnje na SALMONELU
Foto: printscreen/lidl.rs


Kompanija Lidl Srbija obavestila je svoje potrošače da se iz prodaje povlači pet proizvoda zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonela.

Sa rafova se povlače dva pakovanja Tastino Napolitanki od 800 grama sa ukusom kakoa i lešnika, kao i tri pakovanja tastino Vafela od 200 grama, sa kakao punjenjem, sa ukusom lešnika i sa kakao prelivom.

Kako su naveli u Lidlu, u pitanju su proizvodi firme Pak Rampart d.o.o. iz mesta Visoko u Bosni i Hercegovini.

Oni su pozvali potrošače da vrate kupljene proizvode.

- Ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije salmonella typhimurium, sobzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prosustvo u dve proizvodne šarže - napisali su u saopštenju za potrošače i dodali:

- Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne institucije. Potrošače pozivamo da ulkoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i da ga vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će im biti vraćen sa ili bez računa.

Podsetimo, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu ranije danas je saopštila da je državni inspektorat Republike Hrvatske izvestio je da Lidl Hrvatska iz predostrožnosti povlači više vrsta proizvoda ''Tastino napolitanke'', zbog prisutnosti bakterije salmonele.

 

Ostavite komentar