Vesti > Srbija

OVAKO SE BRANIO PUCAČ SA KALEMEGDANA! Ranio DETE, pa sakrio VAZDUŠNU PUŠKU u spavaćoj sobi, mnogo toga još nije jasno

U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/05/2024 > 14:17

podeli vest:

OVAKO SE BRANIO PUCAČ SA KALEMEGDANA! Ranio DETE, pa sakrio VAZDUŠNU PUŠKU u spavaćoj sobi, mnogo toga još nije jasno
Foto: K1info/Shutterstock


Beograđanin S.H. (53) dok se nalazio u svom stanu ispalio je jedan projektil iz vazdušne puške "FX" model "Maverick VP" kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan, pogodivši tom prilikom A. Đ. (15), nanevši joj tom prilikom ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema osumnjičenom S.H. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Naime, osumnjičeni S.H. (53) je u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušani od starne javnog tužioca Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje predmetnog krivičnog dela, nakon čega je postupajući javni tužilac podneo predlog sudiji za prethodni postupak da se prema okrivljenom S.H. (53) odredi pritvor s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar