Vesti > Srbija

Potresno! SERIJA INCIDENATA NA SUĐENJU UROŠU BLAŽIĆU!Evo kako su nasrnuli članovi porodice ubijenih na OPTUŽOG

Gde je ta hrabrost, ti si streljao moju decu, rekla je majka ubijenih Panića

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

23/05/2024 > 11:41

podeli vest:

Potresno! SERIJA INCIDENATA NA SUĐENJU UROŠU BLAŽIĆU!Evo kako su  nasrnuli članovi porodice ubijenih na OPTUŽOG
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Optuženi Uroš Blažić nakratko je danas uveden u sudnicu Višeg suda u Smederevu, iz koje je odmah morao da bude izveden pošto su ga napali roditelji žrtava.

U sudnicu je ušla i ekipa Hitne pomoći, koja je izvela jednu ženu.

Kako Tanjug saznaje u sudu, čim je Blažić uveden u sudnicu na njega su nasrnuli članovi porodice ubijenih i ranjenih, zbog čega je odmah izveden. 

Majka ubijenih Kristine i Milana Panić, Zorica Panić je novinarima ispred suda rekla da je Blažić ušao pognute glave i pitala “gde je ono junaštvo kad nam je streljao decu”.

- Gde je ta hrabrost, ti si streljao moju decu. U mog sina on je sasuo 10 metaka, a osam u ćerku - rekla je Panić i dodala da ona ne prihvata suđenje, već samo doživotnu kaznu zatvora. 

Ona je rekla i da je tokom incidenta po uvođenju Blažića u sudnicu, klupa polomljena i da se zbog toga čulo da je nešto puklo. 

Navela je i da ovo nije suđenje nego mučenje. 

Kada su svi izašli iz sudnice, Hitna pomoć je ukazala medicinsku pomoć ljudima kojima je pozlilo.

Blažić, s pancirom na sebi, lisicama na rukama i lancima na nogama u pratnji desetak policajaca je doveden u sudnicu, a odmah i izveden.

U Višem sudu u Smederevu danas je trebalo da počne suđenje Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet ljudi i pokušao da ubije još 20, od kojih je ranio 12.

U tom sudu treba da se održi pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, a na kojem bi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, koji je takođe optužen, trebalo da se kratko izjasne o krivici.

Po završetku pripremnog ročišta sudija zakazuje glavni pretres (suđenje) na kojem bi Blažić trebalo detaljno da iznesu odbranu.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmeha žitelja mesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid.  
 

Ostavite komentar