Vesti > Srbija

GRMLJAVINSKE OLUJE I POTOP! Nevreme paralisalo ovaj grad u Srbiji, ulice su se pretvorile u REČNA KORITA

Meteorolozi javljaju da su trenutno grmljavinski procesi najintenzivniji nad južnim, jugoistočnim, istočnim i centralnim predelima

Izvor: K1info

Autor: Lena Bursać

22/05/2024 > 13:21

podeli vest:

GRMLJAVINSKE OLUJE I POTOP! Nevreme paralisalo ovaj grad  u Srbiji, ulice su se pretvorile u REČNA KORITA
Foto: K1info/Shutterstock


Nevreme koje je paralisalo pojedine delove Srbije ostavilo je za sobom potopljene i zablokirane ulice. Najteža je situacija je u Aleksincu u kom su glavne gradske saobraćajnice potpuno paralisane, a usled jake kiše i grada ulice su se pretvorile u rečna korita.

Meteorolozi javljaju da su trenutno grmljavinski procesi najintenzivniji  nad južnim, jugoistočnim, istočnim i centralnim predelima Srbije, Pomoravljem, Podunavljem i nad delovima Banata.

U ovom trenutku jaka grmljavinska oluja besni iznad Leskovca, a na udaru je i Kopaonik, kao i delovi Rasinskog i Topličkog okruga, a nešto manje oluje beleže se na širem području Kragujevca i Podunavlju i delu Pomoravlja.

Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tokom dana i u ostalim delovima Srbije, a biće uslova i za nepogode sa gradom, obilnim pljuskovima i jakim gromovima.  

Inače, u Srbiji je danas i vrlo sparno i neugodno, jer je visoka relativna vlažnost vazduha. Trenutne temperature kreću se od 20 do 25°C, u Beogradu je 23°C. Zlatibor meri 18°C, Sjenica 16°C, a Kopaonik 12°C.

Ostavite komentar