Vesti > Srbija

SMEĆE SE VIŠE GOMILATI NEĆE! OTPAD iz Čačka se odvozi na kraljevačku DEPONIJU

Svakog dana na Transfer stanicu pristigne oko 150 tona smeća

Izvor: K1info/RINA

Autor: Anica Ninković

21/05/2024 > 21:21

podeli vest:

SMEĆE SE VIŠE GOMILATI NEĆE! OTPAD iz Čačka se odvozi na kraljevačku DEPONIJU
Foto: RINA


Požar na deponiji Duboko uskoro će u potpunosti biti ugašen, međutim dok se ne steknu svi uskovi devet lokalnih samouprava moralo je pronaći alternativu za odlaganje otpada sa svoje teritorije.

Grad Čačak je među prvima rešio ovaj problem, a dogovor je postignut sa gradom Kraljevom na čiju deponiju se trenutno odvozi otpad sa Transfer stanice u Čačku. Odvoženje otpada na kraljevačku deponiju odvija se redovno od danas.

- Svakog dana na Transfer stanicu pristigne oko 150 tona smeća. Očekuje se da će ovo rešenje biti na snazi dok se situacija na deponiji „Duboko” ne stabilizuje, a dobre vesti su što se za pet do šest dana očekuje u potpunosti eliminisanje požara, a da za najviše 20 dana JKP „Komunalac” ponovo odvozi smeće na ovu deponiju. Iako je ovo rešenje privremeno, grad Čačak je uspeo da izbegne nagomilavanje otpada - rekla je Marjana Petronijević pomoćnica gradonačelnika Čačka za oblast ekologije.

Ona istiće da JKP „Komunalac” Čačak nastavlja sa redovnim odvozom otpada iz domaćinstava, što znači da građani nisu pogođeni prekidom komunalnih usluga​.

- Zbog efikasnog odgovora lokalne samouprave i javnih preduzeća građani mogu biti mirni i sigurni da neće doći do ekoloških problema većih razmera na teritoriji Čačka. Zahvalni smo Gradu Kraljevu na solidarnosti i podršci koju su nam pružili u teškoj situaciji u kojoj smo se našli kao i sve ostale opštine i gradovi koji odlažu otpad na regionalnoj deponiji u Užicu - rekla je Petronijević.

Ističe da se uskoro očekuje i sistemsko rešenje problema na deponiji Duboko u Užicu.

- Verujemo da će planirana ulaganja od Ministarstva životne sredine doprineti efikasnijem radu RCUO “Duboko” i sprečavanju da se ponovo javi sličan problem. Naš Grad će preuzeti deo obaveza u cilju sto efikasnijeg rešavanja ove situacije - zaključila je pomočnica gradonačelnika Čačka.

Ostavite komentar