Vesti > Srbija

"Možete sve o čemu sanjate": BRNABIĆ na obeležavanju MEĐUNARODNOG DANA DEVOJČICA u IKT sektoru

Ona je poručila okupljenima da nikada ne dozvole da im neko kaže da nešto ne mogu ili da nešto nije za njih

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

25/04/2024 > 13:39

podeli vest:

"Možete sve o čemu sanjate": BRNABIĆ na obeležavanju MEĐUNARODNOG DANA DEVOJČICA u IKT sektoru
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na završnoj svečanosti, u okviru manifestacije "Dan devojčica u sektoru informaciono - komunikacionih tehnologija", da će parlament biti još više otvoren, a učesnicama skupa poručila da nikada ne dozvole da im neko kaže da nešto ne mogu i da nije za njih.

- Ovo je vaš dom. Hvala vam što ste prihvatili naš poziv da zajedno ovde obeležemo Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru - rekla je Brnabić na početku obraćaja i zahvalila svim partnerima koji sarađuju na projektu već godinama, od UNDP-a preko Udruženja poslovnih žena, Srbije, partnera iz EU delegacije, ministarstvima prosvete, telekomunikacija i informisanja.

Brnabić je navela da kad god pogleda rešenja koja se predstave svake godine, kada god ode u neku školu ili regionalni trening centar, naučno tehnološki park, uglavnom vidi mlade ljude koji imaju svoje strat-ap inovativne kompanije, ističući da u Srbiji ima mnogo potencijala, talenta i kreativnosti.

- Želim da vam kažem da ćemo se i mi kao skupština truditi da se još više otvorimo za vas, za vaše roditelje, nastavnike, profesore, mentore, kojima takođe zahvaljujemo što su danas ovde sa nama i na svom trudu, radu i zalaganju, da bi ovakve stvari kao što imamo danas radili više. I na kraju krajeva, zakoni se ne donose u nekom izolovanom prostoru, ti zakoni koje mi donosimo ovde se tiču svih vas - poručila je ona.

Brnabić je poručila okupljenima da nikada ne dozvole da im neko kaže da nešto ne mogu ili da nešto nije za njih.

- Možete sve što želite. Možete sve ono o čemu sanjate, verujte ukoliko ste posvećeni tome, verujete u sebe, radite, učite, možete sigurno - navela je predsednica parlamenta.

Foto: Tanjug printscreen

 

Razgovarajući sa učesnicama skupa, Brnabić je rekla da je primetila da ima onih koji žele da upišu gimnaziju, neku vojnu gimnaziju, mediciju i drugo, ali da su u 21. veku u svemu tome, u srži, informacije i telekomunkacione tehnologije.

- Od medicine, preko energetike do, naravno, IKT sektora. U svakom slučaju, dobro ste izabrale, i služite kao veliki i dobar primer mnogima od vas, vašim drugaricama, vašim vršnjakinjama i takođe, pre svega, onima koji su još mlađe od vas, da se odvaže i da krenu vašim stopama - rekla je ona.

Dan devojčica u IKT-u organizuje se u okviru Međunarodnog dana devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, koji je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija.

U okviru ove manifestacije biće uručene nagrade pobednicama takmičenja "UHVATI IDEJU" koje Udruženje poslovnih žena Srbije realizuje devetu godinu zaredom.
 

Ostavite komentar