Vesti > Srbija

I posle 25 godina NIKO NIJE ZABORAVLJEN! Selaković uručio BORAČKU SPOMENICU roditeljima PALOG BORCA na KOŠARAMA

On je izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da poseti porodicu Vučelj u Novom Pazaru

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/04/2024 > 15:53

podeli vest:

I posle 25 godina NIKO NIJE ZABORAVLJEN! Selaković uručio BORAČKU SPOMENICU roditeljima PALOG BORCA na KOŠARAMA
Foto: TANJUG/ Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja/ bg


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković uručio je Boračku spomenicu roditeljima poginulog borca u Bici na Košarama Naseru Vučelju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Selaković je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da poseti porodicu Vučelj u Novom Pazaru, koja je prema njegovim rečima, pre tačno 25. godina 19. aprila u odbrani otadžbine, dala najveći doprinos dajući svoga sina Nasera Vučelja, koji je junački stradao braneći Srbiju u Bici na Košarama.

- Ovde sam danas bio u prilici da se sretnem s njegovim ocem, s njegovom majkom, s njegovim bratom, s mojim dragim prijateljem Mirsadom Đerlekom koji je srodnik ove čestite porodice, da ih posetim i da im uručim Boračku spomenicu u ime  Republike Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - rekao je ministar i dodao:

- Svaka porodica palog borca, koja živi u Srbiji zaslužuje poštovanje i brigu našeg društva. Svaki pali borac koji je svojom žrtvom pokazao i svoju ljubav prema Otadžbini, zaslužuje da ga pamtimo i nikada ne zaboravljamo. Ovo danas je za ovu porodicu bio možda jedan mali simboličan gest, ali važan gest, jer ovim pokazujemo da i posle 25 godina niko nije zaboravljen i da ništa nije zaboravljeno, da ćemo večito čuvati uspomenu na naše heroje, a među imenima heroja zlatnim slovima upisano je ime Nasera Vučelja.

Ministar Selaković je pored uručenja Boračke spomenice povodom 25. godišnjice od smrti Naseru Vučelju, položio venac na njegov grob.

Naser je jedan od 108 heroja koji su na Košarama dali svoj život za Otadžbinu i povodom  godišnjice od pogibije, jedna ulica u Novom Pazaru ponela je  njegovo ime, kaže se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
 

Ostavite komentar